При регулиране на вентилатора се осеща промяна в дебита , но явно не се насочва правилно.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
slon4o
- помощник
5332 мнения в "Котел на пелети?"
turistak
- специалист
filmatoplo написа:И аз го забелязах това -при подаване на повече пелети , те се натрупват в горивната камера и котела заработва като Локомотив -готов да буфка .Оказа се, че с румънските пелети, няма проблем, котелът побеля - изчистиха се всички налепи, горелката - червена ще хвръкне. Разходът 1/2!
Явно пелетите на Ерато са пълен боклук!
VLADO66
- майстор
slon4o написа:Вентилаторът е с клапа.Опитвал съм всякакви положения, както и мощности на котела, но Т не се повишава драстичо.При вкл. на помпата -срив.За 4часа Ткотел заби на 60* при зададени 75*.Къщата е нова ,изолирана , дограма с К стъкло .Т помещения преди запалване на котела 17-19*.Може да се получава подналягане в помещението.Като работи котела отваряй врата или прозорец.
vladislavpet
- напреднал
Здравейте на Всички!!!
Един въпрос?....на Виадрус У 22 се монтират плочи,....в брошурата пише ,че се редят отвътре навън като последна се слага кривата плоча която затваря горивната камера....Та.....от самия край ли се започват да се редят плочите или се оставя две плочи разстояние.......купих плочите като моя майстор ми даде 5+1 ,работим от разстояние и по спомен,каза че ми бил 8 секции котела......слагали сме го преди 5 години.......започнах да ги редя отвътре навън,като започнах плътно от самия край ,но правите плочи свършват и остава разстояние за още две за да стигнат до кривата.....трябва ли да си купя още две?защото мога и от тук да си ги взема,или да ги дръпна плътно към кривата ,като остане празно разстояние отзад?
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!
Един въпрос?....на Виадрус У 22 се монтират плочи,....в брошурата пише ,че се редят отвътре навън като последна се слага кривата плоча която затваря горивната камера....Та.....от самия край ли се започват да се редят плочите или се оставя две плочи разстояние.......купих плочите като моя майстор ми даде 5+1 ,работим от разстояние и по спомен,каза че ми бил 8 секции котела......слагали сме го преди 5 години.......започнах да ги редя отвътре навън,като започнах плътно от самия край ,но правите плочи свършват и остава разстояние за още две за да стигнат до кривата.....трябва ли да си купя още две?защото мога и от тук да си ги взема,или да ги дръпна плътно към кривата ,като остане празно разстояние отзад?
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!
digitalpr
- специалист
vladislavpet написа:Здравейте на Всички!!!Мойте ги наредиха така, че отзад остана място колкото една плоча. Плътно към кривата са. Моя е 5 секционен - 2 прави + 1 крива.
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!
slon4o
- помощник
Радиаторите са добре, дори повечето са изключени.Но ми се струва ,че горенето на пелетите трябва да става в предната част на камерата,а при мен горят в задната-непосредствено след изхода на шнека, в/у платформата на поч. механизъм.Струва ми се ,че така се нарушава горнето,т.е не се подава въздух в тази зона.Пелетите трябва да горят в/у перфорираните решетки, но се задържат отзад.
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература