mitko64 написа:Tъста я има същата, редовно бърках с нея, преди да си купя миксер. Но нещо по спомен на неговата 450w пишеше(от 1979г). Много яка направо върти 20л кофа заедно с бетона. Ама съвсем оспамихме темата. За поставката- от круша е. Ползвах фрезера с лагер и голямо R. Mразя лакове, мисля да го мина с едно масло за приклади на Balistol,да подчертае текстурата. Като за сефте на мене си ми харесва.И на мен ми хареса много. Аз импрегнирам нещата с ленено масло. Много ми харесва как се получава, а освен това маслото е полезно за хората даже и за пиене, така, че след като синнът ти си слага слушалките, няма да има алергична реакция.
cvetankirilov написа:Това как успя да му изгириш ротора бе човек?Ами явно не всички са им толкова хубави. Моята пак Елтос, модел БУ 2-160: с алуминиев редуктор, 2 механични скорости, удаарна, няма електроника и е 550 вата, струваше цяла заплата навремето - също усетих, че се мъчи при бъркане на лепила и то на ниската скорост. Затова и си купих тогава една друга, която буквално я пребива като куче: Феър Лайн 1050 вата (аз съм писал по-рано за нея доста), с алуминиев редуктор, 2 механични скорости, реверс и електроника - работи супер, звучи супер и не загрявва. Спокойно може да се ползва даже и професионално. Имаше я още брандирана като Фелисати, DWT, Бъджет, Ферм и т.н. (на цени от 300 до 85 лева).Незнам колко тона лепила и шпакловки съм объркал с такова нещо
А на Елтоската - смазката и е някаква бяла почти прозрачна и има вид на гел. Струва ми се, че е остаряла. Изкушавам се да и сменя смазката. Дали е по-добре и ако да с каква ?
Имам например кафява Шел грес или бяла (великата) ПЛ10.
Някой наясно ли е да даде съвет, че поне за пробиване да ползвам Елтосът ?