Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
neillmakoli - специалист
В Боро гледах прилични на вид и много тихи вентилатори, но като го пуснах дърпа едвам едвам, а данните му бяха около 98 куб. на час, което доста ме усъмни :?
deianr - специалист
Мен ми трябва нещо, което да смуче много. На ММоторс гледам пише 150 м3/час за ММ120. Дано е вярно, че банята ми вече на нищо не прилича от влага.
solo5 - майстор
за 60-70лв можеш да си вземеш базов модел на CATA
чувам, че били много хубави
ако искаш някакви датчици обаче цените стават други :roll:
deianr - специалист
Държа да има датчик за влажност.

Как се смята нужния дебит? По формулата в сайта http://www.mmotors-bg.com/fans.htm ми излиза, че ми трябват 35 м3/ч, а аз възнамерявам да сложа доста по-мощен - с дебит 100 или 150 м3/ч. Това проблем ли е?
deianr - специалист
Сложих вентилатор на ММоторс - ММ120 с датчик за влага, таймер и клапа. Доволен съм засега. Не е много шумен.
Влизам да се къпя, вентилаторът се включва сам, като смъкне после влажността в нормата и се изключва автоматично.
solo5 - майстор
браво, честито и дано дълго да изкара безаварийно
аз имам същия, но не съм го пробвал още :-)
gss - специалист
На ММоторс датчика за влага е много измислен и не винаги работи както трябва. Два вентилатора един след друг дадоха фира в рамките на 7-8 месеца.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:07 am, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
gss написа:
На ММоторс датчика за влага е много измислен и не винаги работи както трябва. Два вентилатора един след друг дадоха фира в рамките на 7-8 месеца.
гаранцията им е 3 години, така че няма какво да те притеснява :roll:

Тема "вентилатор за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: