• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
EmoZ написа:

Купува си една права връзка (разглобяема), взима една ножица и един адаптер (и без адаптер може да мине), два ключа 30-ки (нали беше Ф16), мери, реже 'болното място', минава отворите с адаптера или както намери за добре и навива - това е! Затваря ламината и з а б р а в я!
EmoZ, вижда се, че си я работил тази работа, може с това да си изкарваш и хляба, ама запомни го и от мен - в замазка резбови фитинги НИКОГА. Сигурно работиш в голяма фирма с много обекти и слаб контрол, та не си го разбрал това, но го приеми като първи принцип. Авторът на темата на себе си може да го направи, като има едно наум за тази язва, че може да прокапи (може и никога да не стане), но ти не трябва да го правиш в чуждо жилище! "Попътна инсталация" се изпълнява по този начин, но ако тръбите не са вкопани. А сега можеш ли да ми кажеш каква друга груба грешка си допуснал в изречението, което съм цитирал?
crez - майстор
Налягането на входа от теца е 7 атм. Всякакви лепила и т.п просто няма да издържат. Вземи от същата тръба,проучи как са правени връзките, срежи повреденото парче и го замени с ново. Това е, всичко останоло е голам риск.
EmoZ - специалист
LazarGanev написа:
EmoZ написа:

Купува си една права връзка (разглобяема), взима една ножица и един адаптер (и без адаптер може да мине), два ключа 30-ки (нали беше Ф16), мери, реже 'болното място', минава отворите с адаптера или както намери за добре и навива - това е! Затваря ламината и з а б р а в я!
EmoZ, вижда се, че си я работил тази работа, може с това да си изкарваш и хляба, ама запомни го и от мен - в замазка резбови фитинги НИКОГА. Сигурно работиш в голяма фирма с много обекти и слаб контрол, та не си го разбрал това, но го приеми като първи принцип. Авторът на темата на себе си може да го направи, като има едно наум за тази язва, че може да прокапи (може и никога да не стане), но ти не трябва да го правиш в чуждо жилище! "Попътна инсталация" се изпълнява по този начин, но ако тръбите не са вкопани. А сега можеш ли да ми кажеш каква друга груба грешка си допуснал в изречението, което съм цитирал?
Пропускът: чака 72 часовата проба на инсталацията, отваря листа ламинат, засипва дупката, пие една ракия и си ляга спокоен :-D .
Грешката: не адаптор, а калибратор (за т'ва си прав - грешката е груба).

Имам стаж, но не си вадя хляба с таз работа, нито съм работил в, или за голяма фирма със слаб контрол. Кое как се прави по принцип ми е бепределно ясно и сме вероятно на едно мение, но тук става въпрос за конкретна ситуация и конкретен проблем. Тук аз не виждам нищо за разбиране. Проблема е ясен, алтернативите са пределно ясни, но 'сички 'специалисти' обясняват само как не става и как не бива. Без да изкажат никакво смислено решние на проблема, започва някакъв леймърски дебат за някакви генрални принципи, при положение, че има КОНКРЕТЕН и БЕЗПРЕДЕЛНО ЯСЕН случай, който трябва да се реши. Ти също не се ангажираш с никакво мнение, освен принципна позиция, ако човека все още си чете темата трябва да си остави дупката и толкоз! Какво да направи, за да не влезе в разрив със всичките тия тежки принципни постановки.

Според теб какво е най-смислено да се направи в този конкретен случай?

п.п. Насмитам се защото не мога да разбера, защо от толкова специалисти никой не се ангажира с едно смислено решение, но всички подскачат за принципите. Въобще не се заяждам, просто недоумявам, знаеш как става, т'ва го бачкаш, имаш претенциите да си добър, ми помогни му на човека.
LazarGanev - "Велик майстор"
LazarGanev написа:
Авторът на темата на себе си може да го направи, като има едно наум за тази язва, че може да прокапи (може и никога да не стане), но ти не трябва да го правиш в чуждо жилище!
Това е моя отговор по темата, как да не съм отговорил? По сигурен начин е с пресмуфа, но трябва да извика специалист - например Time2Burn :) Пресфитингите са по-сигурни.
velsi - Почетен майстор
Аз също съм дал моето решение. Но тя темата май е старичка.
Time2Burn - специалист
На човека му е помогнато преди 20 поста, и той със сигурност си е решил проблема. Не си правя реклама и не съм се препоръчвал на никой във форума. Имам достатъчно работа за да търся пациенти тук. И да отбележа че не съм редактирал нищо и никакви "смехорий" не съм редактирал. Май попадна на грешния човек, приятел....
Vectra - специалист
на всички, отзовали се на проблема ми! Дупката все още си е на мястото. Не бяха пуснали парното и си чакаше времето. Да ама от седмица има и и дойде времето. Както и предполагах кръпката със силикона не издържа и два дни и взе да сълзи. Ако сложа скоба с гумено уплътнение и след това залея със смола дали ще се получи? Не мисля изобщо да засипвам дупката. Тя си остава под перваза и така ще мога да я наблюдавам периодично.
Time2Burn - специалист
А защо не оправиш проблема въднъж за винаги и повече да не я мислиш?
Снимай тръбата, да видим какво ще измъдрим.
Vectra - специалист
утре ще направя снимки и ще ги пусна тук. Съгласен съм, че е по-добре още няколко дни без парно, отколкото после пак да дигам паркети... :idea:
Vectra - специалист
забравих да спомена, че и комшията отгоре я свърши точно като мен и живо се интересува как да постъпи :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "дупка в тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: