Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
заминал му е компресора вдига висок ампераж и изключва от релето а че си го обърнал лошо напълнил си изпарителя с масло като се смени мотора ще почне да запушва
нормално работи на 7-8А пусков и 1-2А работен ток когато лака на намотките се стопи почва да пържи и релето на компресора изключва обикновено става през лятото или след токови удари най-скъпата и неприятна повреда
Neno Er - специалист
kronossss написа:
заминал му е компресора вдига висок ампераж и изключва от релето а че си го обърнал лошо напълнил си изпарителя с масло като се смени мотора ще почне да запушва
Най-вероятната повреда.
Релето изключва пусковата намотка на компресора и ако е изгоряла работната ( най-вероятно ),същия не работи и след изключване на релето .
Градски,
Плевен е пълен с хладилни майстори. Ходят и по домовете и правят диагностика. Имам под ръка един такъв на "Сторгозия". А това, че си го обърнал е глупаво и може да ти навлече по-голям ремонт.
zz_stefanov - майстор
Сработва защитата защото не се развърта компресора, а той може да не се развърта защото:
- е блокирал;
- повредено е пусковото реле, а то може да е с котва или с варистор които да управляват пусковата намотка;
- може и да ти спира защото се е задръстил филтъра от маслото на компресора след като си го обръщал и заради това да се повишава тока.
Тази защита има малка каратност, ако ти е здрав все още компресора, за да го запазиш по добре прекрати с експериментите и повикай специалист.
mario-borisov - специалист
хладилника го оправих сега имам един стар копресор от него и искам да ми кажете как мога да си помпя гумите с него на кои крачета да вържа тока и кои трабички да запуша
velsi - Почетен майстор
Първо кажи какво му беше на хладилника, че много предположения се изказаха и стана доста интересно. :?
mario-borisov - специалист
и аз незнам смениха му кампресора и тва е
zz_stefanov - майстор
mario-borisov написа:
и аз незнам смениха му кампресора и тва е
... и ти оставиха предишния здрав? :evil:
Ето и един съвет за да помпиш гуми: закачи напрежението между двете клеми, тока между дригите две, сложи филтър на изходящия въздух, запуши тръбичката на входящия и задължително му източи маслото:)
Май нещо почнахме да се литкаме тука :)
Като ти гледам в профила професия-ученик, можеш да кажеш и 150 лева стигнаха ли ти за да ти го сменят?
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ght=#79099
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ght=#76251
... :)
the_bull - помощник
zz_stefanov не схващам какъв е смисъла да запушва входната тръба на компресора. Също така като се източи маслото след време работа няма ли да закове компресора. Питам понеже от година имам един компресор и мисля да си го направа като компресорче за дребни работи. Намерил съм си ботилка от "ИФА" и мислех да свържа компресора с бутилката. Даже и легло за филтри си направих мисля да ползвам въздушен филтър от мотор "Балкан", също така си изработих и клапан, който още не знам как ще пасне с компресора. Приятел, който преди години си е правил нещо подобно ми каза, че компресора може да вдигне до към 3 атмосфери налягане. Той ме посаветва за смазването да си направа пробка по корпуса на компресора и от време на време да капвам малко масалце за да се смазва, то принципно след малко работа ще го издухва и там идва мястото на филтъра който ще пречиства изходния въздух. Затова и съм изработил любителски клапан с една сачма и пружинка и мисля някаде към 3 атмосфери 3,5 да го настроя да изпуска за да не изгоря компресора. Та на кратко въпросите защо да се запушват входните тръби и как ще се смазва компресора като се източи маслото?
zz_stefanov - майстор
the_bull написа:
zz_stefanov не схващам какъв е ... ... Та на кратко въпросите защо да се запушват входните тръби и как ще се смазва компресора като се източи маслото?
... и защо да се разделя тока и напрежението на отделни клеми :) .
Пошегувах се с ученика :), щото нещо ни литка с въпросите си, но съм докачил и теб. Иначе компрсора си е приложим за това и онова и ти пожелавам успех.:)
Последна промяна от zz_stefanov на съб авг 16, 2008 2:08 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: