Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Time2Burn - специалист
Именно, нека помислим какво е линейното разширение. Със сигурност не е свиване и разширяване на тръбата в дебелина. Тръбата се криви и променя формата си по дължина, но не и във ФИ. Тръбата няма как да стане по - дебела и да спука мазилката. Изолацията се слага на топлата вода при открит монтаж, обикновено в мазетата, и на студената вода - уж да не се поти, но тя пак си се поти. Фанатизираните излишни хидроизолаций и ненужни толоизолаций на тръба Фи 20 в хоризонтална разводка няма да коментирам повече.
dalaka72 - напреднал
Момчета, относно въпроса ..хронологията е следната..апалтамента е купен преди..2 години, но преди това е имало квартиранти така че банята е ползвана. Купен е лятото и в началото изабщо не си личеше. Още първата зима започна да се надига белия цимент поставен като фуга между плочките. Постепенно и те почнаха да удрет на кухо и да се отлепят.Това е стената която е на гръб на душа. Поради финансови причини не можех да стартирам ремонт още като видях че има проблем, макар че като поразпитах комшиите ми стана ясно за какво иде реч. Тръбите ги смених преди около 20 дни..и преди да положим картона нямае проблем..но сегаа...То не тече, но при продължително течене на студената вода около..10 минути..по тръбата се появява влага..малко но я има..и и дея нямам там къдто не мога да стигна как е...
Майстора ми каза ти знаеш ли какво става с металните , това е дребен проблем и ми обясни за разликите в температурата от съхненето на тръбата..
Въпроса ми е дали да продължавам да полагам картона ? При ползване на топла вода ще се увеличи ли конденза..изобщо чисто физични въпроси който ме вълнуват..Влагата от този конденз къде ще иде..в мократа стена ли :? Питах и ако трябва да съборим стената да я изидам от нещо друго и пак всичко от начола..казаха ми че няма нужда..незнам.
Чакам вашите коментари , а аз ще отивам на рожден ден на тъжата и ако оцелея ще пиша пак... :lol:
Time2Burn - специалист
Няма проблеми, слагай картона. Конденза да не те плаши.
dalaka72 - напреднал
Ми както и да я мисля незнам дали имам друг избор..тя стената е мокра не мога да излеза на квартира докато изсъхне. Незнам какво ще стане по-нанатък с времето вътре..Дали ще се овлажни още...Майсторът коментира , че след като пусна и топлата вода и затворя стената , т.е спра разликите в температурите..ще спре проблема.. :? Надявам се да е така..но честно казано не съм очаквал такъв пробем с ПВЦ тръби, явно не съм сметнал свойствата на съхнеща гипсова стена ако това е причината де..Благодаря на всички за съветите..както се казва в спора се стига до истината.. :)

Тема "Съвет относно ПВЦ тръби в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: