Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
Честито..........машината е една от малкото качествени, намиращи се на европейския пазар.Като стане студено ще усетиш за какво става дума.
malkstor - специалист
Благодаря Еди :)

Аз малко се бях стреснал като видях в брошура на сайта на Mitsubishi че работи до -15*, но после като питах хората, които го монтираха, ми обясниха че до -15* си запазва параметрите (консумация на ток) в посочените граници, а като е по-студено просто черпи повече ток.
malkstor - специалист
Искам да питам нещо - при работа от време на време се чуват разни пукащи звуци - приличат малко на звуците които издава пластмасата като се понагрее (както при старите телевизори) но не би следвало да е от това, звучат малко по-различно а и като работи постоянно не би трябвало да има такива температурни разлики. Четох в книжката, там пишеше че е нормално от време на време да се чуват звуци от течност (капене или движение) заради движението на фреона. Нормално било и от време на време да се чуват въпросните звуци от пластмасата, но според мен това е ако има голяма температурна разлика в помещението за сравнително кратко време, какъвто определено не е случая, в който климатика бачка постоянно.

На някой да му се е случвало подобно нещо? Понякога и над час и нагоре може да не се чуят тези звуци, но е доста неприятно сутрин да се събудиш от тях.
EDI - майстор
Нормално е.При топлообменника температурата е по-висока и пластмасите се разместват, дори и да няма големи температурни разлики.
malkstor - специалист
А ще изчезне ли с времето това, и ако не - може ли да се направи нещо? Доста е досадно и неприятно понеже ме буди сутрин :look:
EDI - майстор
Няма да изчезне.Шума се получава при сглобките на вътрешното тяло, когато при разширение и свиване се претрива пластмасата.Може да пробваш леко да развиеш видиите, които държат капака, за да не е под напрежение.Ако ти се играе, свали капака и сложи самозалепваша изолационна лента.Ако установиш шума точно, може точно там да сложиш малко изолационна лента.
malkstor - специалист
Благодаря, ще пробвам :)

Значи най-вероятно шума е от корпуса на вътрешното тяло, не от разни чаркалаци вътре?
malkstor - специалист
Обадих се във фирмата и питах, дадоха ми телефон на човек от сервиза и говорих с него. Каза че това е нормално заради разликите в температурата, имали са други такива случаи и като са ходили на место не са откривали някакви проблеми. Спомена и че може да е по-силно изразено защото модела е хиперинверторен и работи при по-големи температурни разлики и налягания на фреона.
Хубаво, ама аз такова пукане не съм чувал до сега, дори от китайски марки от рода на Haier. :?
vanko68 - специалист
Тоя ти е надрънкал една камара глупости.Хиперинвертора се казва така заради високия КОП,което няма връзка с разлики и налягания.Дори обратното-хиперинвертора си работи в доста стеснени граници,след като е затоплил обема,разбира се.И промяната става доста плавно при него.
malkstor - специалист
Вчера говорих с един приятел (за въпросния Haier) и той потвърди че и при него си се чуват такива "пластмасови ефекти". Явно това е положението. Хубаво че е във всекидневната, а за спалнята ще търся нещо напълно безшумно, като и дойде времето.

Тема "Избор на хубав климатик за малка стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: