съб апр 27, 2019 9:03 amArakelTheDragon написа: ..За съжаление ...За съжаление това беше преди 10 години...

съб апр 27, 2019 9:03 amArakelTheDragon написа: ..За съжаление ...За съжаление това беше преди 10 години...
съб апр 27, 2019 11:16 amhidrazin написа: Забрави да споменеш челядинка ( гвоздейка, пиронка ... ) - една от гъбите с най-приятен и силен аромат.Поправям се, под Пънчушка имах предвид Чела/ядинка - расте на пътечки и се стриже с ножицата, консумира се сушена под формата на подправка за разни манджи. Бяла, червена и зелена мухоморка са лесно разпознаваеми, но Булката е трудно да се различи дори от специалисти. Кладницата просто не ме провокира, нито като вид, нито като вкус. Пърхутките също не ме блазнят, не съм брал никога, макар че май нямат отровен двойник.
Кладницата няма как да я объркаш.
Най-опасните гъби у нас са зелената и бялата мухоморка които се бъркат с печурката.
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: