Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
doktor4e_to - напреднал
Изключително съм ви благодарен за мненията и съветите отпарвени към мен. Аз в крайна сметка реших все пак да сложа изолация /поне на северната стена > а там е старшен ветрилник и гледа към морето (влага)/ и от двете страни на външните стени. Определено за южната, която ми е втората външна стена се чудя все още...по скоро посоката е югозапад и по цял ден пече слънце /когато го има/ и естествено ако сложа изолация ще изгубя от топлината на слънцето, но пък е предимство за ляотото > няма да е такава жега /поне така си мисля/. Другото е че съм на 100% сигурен за изолация на тавана. Съседите отгоре /че и отдолу/ дават на квартира и зимата живеят само в една стаичка, което ще рече че останалите стаи ще са с температура близка до едноцифрените числа. Така по този начин аз ще губя много повече топлина от всяка една стена, която бих оставил незащитена. Пода ми е стар паркет, който ще изцикля, лакирам и където има нужда ще го кистосам. Много искам да си го запазя и така и ще направя. Ако пък не става след 1-2 години ще хвърлим ламината отгоре /въобще не обичам ламинат > много ми е изкуствен, а то си е и така/. Благодаря ви много, колеги. Аз след малко заминавам пак в апартамента, че толкова боклук ме чака....а все още съм самичък > не се оплаквам, но става бавно! Успешен ден!!!

Тема "какво да правя със старата мазилка???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: