Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Spokoiniq - майстор
Днеска бях в един блок в строеж, РР тръби за парно бяха пуснати от щранг на етажа по земята към всеки апартамент, където ще има топломер и колектор и оттам с РЕ.Бяха сложени в гофрета, но имаше доволно много колена , което ме учуди.Ако приемем че за вода температурата е по-ниска от тая за парно, то като направят замазката и ги зазидат вътре за какво мърдане при линейни разширения говорим.И явно това не е само на тоя обект.
Dansaver - специалист
Стига сте плашили човека говорим за минимална разлика в дебелината при това чешки тръби които смятам, че са по добри от моите Турски на 20.
Аз за това отдавна купувам само PN20 да не ги бъркам, но при условие, че са в бетона няма смисъл да ги бута - няма къде да избягат камоли да се пръснат.
Ако стане проблем близките 10год. лично ще дойда да ти ги разкъртя и сменя с/у две бири :-D :-D :-D
CappY - специалист
чет мар 05, 2009 1:00 pmSunnily написа:
Кофти, затова вече си търся фирми дет ми дават и последваща гаранция за работата си. Та и моя съвет е кърти сега докато е време и поправимо, щото ние на вилата още си трошиме главата с една отдавнашна грешка по ВиК-то
Ние наехме фирма - за 2 дни я свършиха същата. :) Бяха подготвили две тръби PN16 20x2.8 (за топла и студена вода) за полагане в подова замаска - без изолация, със 3 колена и една муфа. (общо 8 спойки).

Вярно, че дават гаранция, ама знаеш ли, като дойде момента да къртят дали няма да избягат. Или дали тия тръби няма да издържат толкова, че да мине гаранцията. (при нас е 2 години).

Тема "Проблем с полипропилен за топла и студена вода!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: