Привет на всички и благодаря за напътствията.
Извинявам се, че не писах докъде съм го докарал. Накратко положението е следното:
Искам първо да "затворя" къщата и тогава да сложа кабелите.
Още не съм ги купил, но смятам да са едножилни ПВА в гофрирана тръба.
Тръбите ще са вкопани в стените, а в окачените тавани ще ги прикрепя (вързани с пластмасови връзки. Май ги наричат свински опашки.) към скоби.
СВТ кабел ще сложа (в тръби) за външните подземни кабели - от електромера към стълба и за градинското осветление.
Мостов кабел не смятам да ползвам.
Ще пиша, като напредна с инсталацията.
Приятен ден на всички.
Извинявам се, че не писах докъде съм го докарал. Накратко положението е следното:
- - Купих комплект бор-корони, 6бр. с диамантен връх и различни диаметри - от ɸ20мм до ɸ80мм.
- За конзолните кутии използвах ɸ67.
- За разклонителните кутии - ɸ73 и ɸ80.
- В тухли Porotherm стават перфектни отвори. Използвах обикновена бормашина с мощност 750W.
- Отделя се минимално количество прах. Просто носех кофа с вода и периодично потапях бор-короната. Интересното е, че короната не загряваше, а водата намаляваше количеството прах.
- Каналите ги направих с чук и секач. Станаха доста добре, но така и не опитах с флекса.
Искам първо да "затворя" къщата и тогава да сложа кабелите.
Още не съм ги купил, но смятам да са едножилни ПВА в гофрирана тръба.
Тръбите ще са вкопани в стените, а в окачените тавани ще ги прикрепя (вързани с пластмасови връзки. Май ги наричат свински опашки.) към скоби.
СВТ кабел ще сложа (в тръби) за външните подземни кабели - от електромера към стълба и за градинското осветление.
Мостов кабел не смятам да ползвам.
Ще пиша, като напредна с инсталацията.
Приятен ден на всички.