Всичко за дърводелството
maroka - специалист
Та така...понеже гледам какви ли не чудати варианти се въртят да взема да кажа 2 приказки по темата ;)

Тия специални свредла са скъпички.....затова си взимате обикновена бургия + фрезенкова глава със стоперче и просто използвате най-обикновените конфирмати, които имат нужда от фрезенк само за главата.

И пак по темата: конфирмата, независимо от вида си не е по-здрава сглобка от винтове 4х40/4, 5х55 мм. Тествано в полеви условия :)
Скъпия инструмент се изплаща, когато работейки с него се печелят пари и време. В случая се печелят и двете, стига да попаднат в подходящ човек. Когато някой започне работа за 5 дни и я свърши за 3, двата надника са му печалба. Така 2 * 30 - 40лв са 60-80лв. т.е. свредлото без пари излиза.
За съжаление трябва да се работи с един инструмент за да се спечели, а това не е лесно.
rap66 - специалист
От моя скромен опит (само 800-1000 винта) ще кажа че това свредно не ти е нужно, освен ако не произвеждаш мебели с винтове от ЕДИН И СЬЩ производител и с еднакъв размер. Аз за моя ремонт почнах с Хефеле, ама им ги изкупих (оказа се че май само аз ги купувам тия винтове), после с ис други няколко докато ми хареса вариант и всичките имаха различни монтажни схеми (разбирай размери на свредлата и дьлжина на опашката. Така че по-добре си купи втори винтоверт и няма да имаш проблем с двете свредла.
ibogdanov - специалист
rap66 написа:
От моя скромен опит (само 800-1000 винта) ще кажа че това свредно не ти е нужно, освен ако не произвеждаш мебели с винтове от ЕДИН И СЬЩ производител и с еднакъв размер. Аз за моя ремонт почнах с Хефеле, ама им ги изкупих (оказа се че май само аз ги купувам тия винтове), после с ис други няколко докато ми хареса вариант и всичките имаха различни монтажни схеми (разбирай размери на свредлата и дьлжина на опашката. Така че по-добре си купи втори винтоверт и няма да имаш проблем с двете свредла.
мда.. вече го усетих този лек дирек ! колкото фирми толкова евроболтове и най-вече липсата им като количество.
винтоверти имам. пробвах днес и се получи. просто трябва да се внимава..
стана прилично и болта си се зави идеално
малко е нахалогия, но си е ОК
остонвия отвор го разпробивам с бормашинката и после с акумолаторния винтоверт лекинко с второто свредло оформям втората степен
ако не се лъжа болта е на хефеле... от черните. не съм му мерил дължината. пробих малко повече.. но това си е проба така или иначе
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Понеже ограничителят на всеможещата ми дрелка изпуска, ползвам подходящи по дължина дистанционери - тръбички... И внимавам само във вертикала.
ibogdanov - специалист
n_a написа:
Понеже ограничителят на всеможещата ми дрелка изпуска, ползвам подходящи по дължина дистанционери - тръбички... И внимавам само във вертикала.
това с тръбичките е много добър вариант ! ЕВАЛАРКАТА. не се бях сетил
svetliopi44 - Чирак...
В Бриколаж има ограничители на смешна цена ,а също и бургии с ограничител ...
А в комбинация с диблачката отворите ще са ти идеално вертикални и хоризонтални ...

Прикачен файл

диблачка.JPG
диблачка.JPG (49.69 KиБ) Видяна 5804 пъти

Прикачен файл

ограничители.JPG
ограничители.JPG (61.5 KиБ) Видяна 5804 пъти
brum - майстор
За вертикално пробиване на отвори може да се използва инструмент специално направен за това ( а не дибларката )

Изображение
sasooooooooo - "специалист"
Споделете цените на последните два инструмента, ако може.
svetliopi44 - Чирак...
Не виждам защо да не може диблачката да се използва ама карай ...при положение че я има човек ...
Саше аз я купувах 32лв. мисля че още са си на такава цена ...

Тема "свредло за разглобка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: