Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
filmatoplo написа:
Разгледай в БГ терм има схеми на свързване на котел с такъв вентил -модел Хонейуил. Някой колега беше дал линк на едни много добри схеми на свързване на 3и4 пътни вентили .Ама кой беше .Утрепах се досега да ровя и не мога да намеря схемата - прерисувал съм си я на лист без да напиша линка . На листа съм записал karana-bg.com , но нещо не съвпада инфото.
Аз ги свързвам така. Ползвам схеми на Ерато

Прикачен файл

atmos.jpg
atmos.jpg (220.45 KиБ) Видяна 3605 пъти
naskov - майстор
четирипътен вентил

Прикачен файл

atmos1.jpg
atmos1.jpg (114.44 KиБ) Видяна 3602 пъти
filmatoplo - майстор
Honeywell И аз такива слагам , този така нагласен ще праща гореща вода към радиаторите - тоест без да регулира възвратната вода по висока от 60 гр.Без задвижка работи с фиксиран приоритет.Остава неодобството ръчно да се сменя преуритета в полза на радиаторите или котела . На помпата зареждаща бойлера се монтира възвратна клапа -с цел да не се месят хидавлично 2 та потока и да няма термосифонна циркулация между топлия бойлер и загаснал котел , то зимата няма време да огасне ама.На есен имам запланувани 3 системи ще има монтирам трипътни термовентили ЕСБЕ осигуряващи възвратна вода 60 гр и отделно 3 пътни вентили Хонейвил за регулиране на водата към радиаторите и конвектори-класическата схема за св на Атмос.Единия котел май ще е Мактек 80 който е 100 киловатов .Хубаво е да има монтирани термометри на подаваща към радиатори и връщаща вода в котела за прецизна нагласа на четирипътния вентил .

Тема "съвет за монтиране на радиатор в панелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: