Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Не ми пречи щото малко глухар падам.Ама казват,че да се крещи не е прилично.
На колегата пуснал тази тема бих му предложил, ако има време да намери своя отговор тук:
http://forum.setcom.bg/index.php/board,59.0.html
:roll:
velas - специалист
fikata написа:
Не ми пречи щото малко глухар падам.Ама казват,че да се крещи не е прилично.
На колегата пуснал тази тема бих му предложил, ако има време да намери своя отговор тук:
http://forum.setcom.bg/index.php/board,59.0.html
:roll:
Хе,хе... и накрая ще стигне до заключенията по-горе... :lol:

Крещи се, чрез писане с главни букви... а и дори и да приемаш същото с написаното с едър шрифт, предпочитам да съм неприличен но полезен, отколкото приличен и безполезен... :wink:
mitcd - специалист
А аз се занимавам от двойно повече години с телевизори и не ги продавам а съм ги ремонтирал.Не знам кое е лаишко,но кажи ми какво ще го правиш твоя LCD утре като минем и кабелно и ефирно на цифрово предаване??? (Между другото щатите вече не ползват аналогово предаване.)Тогава твоя телевизор с голяма резолюция ще го ползваш на практика само за монитор. И тва което твърдиш не е верно.С резолюция 1360 х 768 си гледам прекрасно и от близо и от далеко.Ако твърдиш че едно LCD 22'(с каквато и резолюция да е) има по качествена картина от един ТВ 22'с кинескоп на DVD сигнал , то ти си лаик.Съгласен съм с по голямата резолюция единствено ако съм с по голям панел поне 42’.За тунера сам ще разбереш след 2012 г. кой е бил прав!
velas - специалист
mitcd написа:
А аз се занимавам от двойно повече години с телевизори и не ги продавам а съм ги ремонтирал.Не знам кое е лаишко,но кажи ми какво ще го правиш твоя LCD утре като минем и кабелно и ефирно на цифрово предаване???
Кабелното цифрово вече върви, ефирното цифрово върви в София.
Специално моето LCD има и вграден DVB-T тунер. По всяко време мога да му добавя и външен DVB-T2, DVB-C, DVB-C2, DVB-S, DVB-S2 тунер.
mitcd написа:
(Между другото щатите вече не ползват аналогово предаване.)
Между другото в Щатите от доста време имат 50 HD ефирни канала...
mitcd написа:
Тогава твоя телевизор с голяма резолюция ще го ползваш на практика само за монитор.
Тенденцията е точно в това - телевизора само като монитор, отделно външно устройство (мултимедиен център) с определения набор от тунери, ЛАН и пр. ...
mitcd написа:
И тва което твърдиш не е верно.С резолюция 1360 х 768 си гледам прекрасно и от близо и от далеко.
Твърде много субективизъм...твърде много...не е нужно да си срещу мненията на всички специалисти в бранша...
mitcd написа:
Ако твърдиш че едно LCD 22'(с каквато и резолюция да е) има по качествена картина от един ТВ 22'с кинескоп на DVD сигнал , то ти си лаик.
Никъде и никога не съм твърдял такова нещо!!! Непрофесионално е да се смесват различните видове технологии!!! Нека да си имаме уважението!
Апропо, "кинескоп на DVD сигнал" е много смешно определение... Моля обоснови се с правилните терминологии (PAL, NTSC, скорост на опресняване, резолюция на видеото)
mitcd написа:
Съгласен съм с по голямата резолюция единствено ако съм с по голям панел поне 42’.
Това е малка заблуда. Ако си забелязал, на няколко пъти споменавам функцията ъпскейлинг. Моля те, попрочети за тези неща. Ако нямаш време или желание, ще дам кратко разяснение:
Когато има сигнал с висока резолюция, няма голямо значение на какъв панел ще го гледаш, картината ще е хубава. Основния проблем е, че такъв сигнал почти липсва... и за да се гледа що-годе качествена телевизия е крайно необходимо тв-панела да има тази функция. А панелите с добър-отличен ъпскейлинг са от средно-висок и висок клас. Панелите от този клас са задължително с 1080р панел, не поради някаква прищявка, а поради спецификите на технологията.
mitcd написа:
За тунера сам ще разбереш след 2012 г. кой е бил прав!
2012-та трябваше да бъде 2009-та г. ..., но над 50% от домакинствата нямат телевизор с DVB-T тунер, а и държавата и тв-медиите нямат готовност да се премине към ефирно цифрово разпространение. Не се знае дали и през 2012г. ще бъдат готови...

П.П. Уважавам професията ти, но е малко в страни от видовете тв-разпространение и пр. В интернет има страшно много информация, потърси, интересно е.
Следващите технологии ще са панели с резолюция 2560x1440, 3D панели, лазерни панели (който вече се продава с голям успех в Щатите).
Ето малко инфо.
mitcd - специалист
Брей че бързо пали!
Гледам ти ника и сайта които даваш,явно си в бизнеса със сателитни приемници.Може би и аз така бих се палил.

НЕ ИСКАМ ДА ИМАМ НА МАСАТА 5 ДИСТАНЦИОННИ ! LCD ми е на стената . Приемника на главата ли да си сложа или да се оплета в една камара кабели.(гледам от кабелната цифровите канали)
Все пак се казва телевизор.Ти какво само бутона за включване ли му ползваш? Не ми се вярва тендeнцията да е, да имаш монитор с някакъв друг приемник.Та те хората фотоапарат в GSM вкараха само и само да има едно устройство.
Не е субективизъм а е практизъм .Не ми се вярва твоята кола да е последен модел Мерцедес.Както писах не давам 300 кинта само заради - 1080P.Не разбирам и защо ми повтаряш думите ?
DVD си е формат .PAL,SECAM и NTSC е цветно кодиране ,но не и качество(прочети за видовете цветно кодиране) .Скорост на опресняване ,резолюция и компресия е за цифровите сигнали.
Какъвто и апликейшън/интерполира/ да се прави най добро качество е тогава когато резолюцията на сигнала е като на панела.При сигнал 1360х768 на 1080 панел картината ще си е 1360х768

Сега друго без спор- кажи имали БГ канали на сателит с HD резолюция-поне 720р? И как стоят нещата за да могат да се гледат? :? :? :cool: :?
velas - специалист
Аз да се паля?!... :-D Не се притеснявай, изключително спокоен съм. Пийвам си чешка биричка и се наслаждавам на живота. :-D
Явно няма смисъл да спорим...както е казал поета "...разни хора, разни идеали...".

Та, по твоето притеснение за 5-те дистанционни - няма такава опасност. Тенденцията за тв-монитор + мултимедийния център към него, работи само с 1 (едно) дистанционно, това на ММ-центъра, като то може да управлява и всеки тв-панел. Наистина, след настройването на тв-панела по личните предпочитания за картината, дефакто той само се включва и изключва. Аз дори не се сещам къде съм прибрал ДУ на телевизора ми... :)
В ММ-центъра е събрано абсолютно всичко, което е периферия на телевизора, като тв-панела ще е само висококачествен панел с висококачествен скалер, нищо друго...
Има и идея ММ-центъра да е вграден в тв-панела, но специалистите са на мнение, че това няма да се наложи на пазара, поради утежняването и уголемяването на целия телевизор и поради различните темпове на развитие на тв-панелите и перифериите.

По тази тема мога много да говоря. :) Професията ми налага не само да съм "в бизнеса със сат.приемници", а и да "изкарам" качествена картина на клиента. Много от тях ги съветвам точно какъв тв-панел да си купят, за да се справим с липсата на качествен сигнал. Мислиш ли, че бих си позволил да съм субективен по въпроса?...

Конкретно на последния ти въпрос, БГ канали в HD резолюция няма, има чужди - преведени. Това най-вече е Eurosport HD, като го има и при двата ни DTH оператора. При булсат има и два канала-"половинки", като ги редуват. Единия е Филм+, по който въртят 15-тина филма, а другия е Хоби ТВ, който е собствена продукция хай-лайф. С картата на ИТВ се отваря BebeTV HD, който е тясноспецилзиран за лица до 3г... :) Всички канали се излъчват в 1080i.
Нещата непрекъснато се развиват, за съжаление в БГ е с доста по-бавни темпове. Но за хората, които знаят чужди езици и могат да си позволят познанията и инвестицията, има възможност да гледат почти всичко от небосклона.

Ето тукчаст от HD каналите в Европа.
Тук една интересна сравнителна табличка.
А тук различните резолюции на DVD. HD DVD и Blu-ray също са част от формата DVD, всеки с различни характеристики...

П.П. Моля те, изтрий това твърдение за скоростта на опресняване, резолюцията, компресията и цифровите сигнали, че някой ще ти се смее...
mitcd - специалист
Значи за момента няма защо да се изхвърляме за по скъпа техника и се връщаме пак по моята версия по въпроса-ИМА ЛИ СМИСЪЛ ??? За момента и в близките поне няколко години.
Информацията от линковете е интересна.
Щом ти е смешно кажи къде в аналов видео сигнал си видял компресия резолюция или предаване на сигнала в пакет???
Ако имаш някаква такава информация дай да в видя.
Nimi - специалист
Темата е полезна..

Статията в Уикипедия
http://bg.wikipedia.org/wiki/Цифрова_телевизия
дава интересни отговори на някои въпроси...

Аз поне бях любопитен за стандартите DVB стандартите.

П.П. Не знам защо имам проблеми с постване на линкове във форум ?!
mitcd - специалист
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0% ... 0%B8%D1%8F

Много добре е написано:

DVB-T - цифрова ефирна наземна телевизия
DVB-C - цифрова кабелна телевизия

Преходът от аналогова към цифрова ефирна телевизия (цифровизация) в Бъгария, както и в другите страни от Европейския съюз, трябва да бъде осъществен до 31 декември 2012 г. След тази дата аналоговото ефирно излъчване следва да бъде преустановено

Ако тунера ви на новия телевизор не поддържа стандартите DVB-T и DVB-C .Ще се наложи да гледате телевизия или с цифров декодер или да си сложите чиния на Булсатком или ITV Partner
Масово се продават LCD та без тези стандарти.Ако искате да станете клиенти на колегата дето се пъни.Не обръщайте внимание на тунера ,а на панела с най-голяма резолюция.

Аз съм до тук ! В крайна сметка всеки си решава.
Nimi - специалист
mitcd аз в момента се оглеждам за поне 37" Full HD + DVB-T/C + CI+ (или както на някой пише PCMCI)...

За съжаление обаче търговците не дават всички данни и трябва да се луташ из търсачките..

Тема "Въпросче: резолюции на цифровите телевизии???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: