Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
PPP - специалист
Един съвет: Измери си точно мястото, където смяташ да поставиш бойлера, като съобразиш и дълбочината, не само височината и ширината. И аз като теб проучвах тоя ли, оня ли, накрая се оказа, че се побира само хоризонталния 50 л на Елдом.
Иначе - аз съм за Stiebel Eltron като марка, но те май имат само един вид хоризонтален.
Biso - специалист
Ако мога да дам и един страничен поглед по въпроса......

Не съм специалист, но от години в няколкото бани, които съм направил и експлоатирам със самостоятелни бойлери, (по един или друг начин) съм приел по-специфичен подход.
Ако е необходимо бойлера да е 80литра - взимам 100 (ако е 50л. - 80л) и му намалям градусите на които да изключва от терморегулатора. Така отлагания котлен камък върху нагревателя трябва да е по-малко а и според мен идва известна икономия от по-слабото охлаждане.
Разбира се, основният проблем би бил отново и основно на водосъдържателя и е добре да е от неръждавейка.
Иначе, от българските май на Елдом съм най доволен. Имам и Теси и Фламина .....и още някакви други...... не помня, аа....и Матев. Тези последните не ща да ги чувам. Процентно дават най-много брак.
null - специалист
За бойлерите и изолацията
Двата бойлера дето описах по-горе (елдом и светлю шишков) като ги пипнеш не се усеща отвън да са топли
На майка ми като сменяхме бойлера (в Шумен) сложихме Теси. Колкото и да рекламират супер екстра незнам си каква изолация на пипане е топъл.

Тема "една тема за избор на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: