Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Пуснахме инсталацията , пък празника пак ще го празнуваме след малко при шурето . :wink: Мактека пее -пее само дървата им са пресни , добавих малко екобрикети за по бързо разгаряне и закова на 65 градуса .Толкова го нагласих за пробата пък и времето е топло още .И конвектора затопли много добре - захранил съм го на метър от него с фи-28 медна тръба .Утре има да доизолирам тръбите там където се запояваше с горелката , на снадките оставям по 10 санта гола тръба хем да видя и за теч . Радиаторите са Джъмбо турско - италиански :-D .Какво празнуваш - аз съм на имен ден . :prost:
Последна промяна от filmatoplo на нед ное 08, 2009 6:18 pm, променено общо 1 път.
Чаро - Акълия
Филма, крайно време е и даже наложително да пуснеш некоя снимка на твоите инсталации. :-D
filmatoplo - майстор
Да някой ден ще снимам някоя инсталация - ама и да се науча и да ги качвам тука . :)
pac_ - специалист
mikata написа:
Да и другият е така, а лирата в банята не съм я пускал още.
Лирата в банята Ти е най-малкия проблем!Ако е с кранчета няма значение откъде идва топлата и от къде студената вода.Трябва да решиш проблема с радиаторите! :?
filmatoplo - майстор
Днеска една снадка фабрична ме издъни на един радиатор - капна няколко капки . Баш в хола на мокета - така ли , свалихме го разцепихго и нови гарнитурки със термоустойчив силикон и готово . Задължително като ги зацепваме - има зачиствам челата от бялата боя и ги пиля до блясък , после мажа гарнитурка със силикон и стягам яко с ключа нипела .Навремето нещеше нищо но сега вече радиаторите не са толкова качествени и не ги калиброват добре .Оня ден видях в една фирма един клиент докарал радиатори да му добавят още ребра - обаче му слагат по 2 бройки различни ребра . Клиента казал че няма значение , фирмата пък нямала същия модел :lol: .
pac_ - специалист
filmatoplo написа:
Днеска една снадка фабрична ме издъни на един радиатор - капна няколко капки . Баш в хола на мокета - така ли , свалихме го разцепихго и нови гарнитурки със термоустойчив силикон и готово . Задължително като ги зацепваме - има зачиствам челата от бялата боя и ги пиля до блясък , после мажа гарнитурка със силикон и стягам яко с ключа нипела .Навремето нещеше нищо но сега вече радиаторите не са толкова качествени и не ги калиброват добре .Оня ден видях в една фирма един клиент докарал радиатори да му добавят още ребра - обаче му слагат по 2 бройки различни ребра . Клиента казал че няма значение , фирмата пък нямала същия модел :lol: .

Може и с течен тефлон!Става добре и по-чисто!
filmatoplo - майстор
Силикона ми дето ползвам е безцветен и аз много финно намазвам , съхне бързо и не се вижда .

Тема "въздух в радиатора." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: