Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
Sus termoregulator na pompata sum.A 4isteneto e na savdi koito poradi tova 4e pu6eka se nalaga da poobikalq pove4e se polepqt,nqmam nalepi ot katrani.Pompata mi e naglasena da izklu4va na 60 gradusa a otnosno stota4kite-vse nedostiga po nqkoq :) :?
lakosste - специалист
lakosste написа:
Sus termoregulator na pompata sum.A 4isteneto e na savdi koito poradi tova 4e pu6eka se nalaga da poobikalq pove4e se polepqt,nqmam nalepi ot katrani.Pompata mi e naglasena da izklu4va na 60 gradusa a otnosno stota4kite-vse nedostiga po nqkoq :) :?
P.P. A i ne mie qsno kak stava s teq triputni vintili.Ako na nqkoi mu se obqsnqva po-podrobno 6te sum blagodaren su6to i za buferen sud.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ето тук едно правилно подвързване без буфер:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 81#p313781
lakosste - специалист
Napravo me o6a6avi s teq trabi.Mersi za snimkite no dokato ne razbera prednazna4enieto i principa na rabota na vsi4ki elementi 6te mi e po4ti nevuzmojno da razgadaq snimkata-vse pak ne mi e v silata tazi tema:).
ivaylo_y - помощник
Естествено, като всяко нещо си иска поддръжката, но и тя не е сложна. Аз моя, тъй като е малко нисък, съм му подложил по две тухли (огнеопорни от една акумулираща печка) и така си го карам. Ама както казах лятото ще правя нов отвор на комина на 150 мм, и мисля направо да си излея от бетон едно постаментче за по-сигурно. Лазаре да те питам, значи нали котлето има една ръчка до димоотвода, отваря и затваря една клапа, която удължава и намаля пътя на пушека, та питането ми е. Как да почистя от пепелта тая секция, защото отдолу няма скара?
Отдолу на дъното има едно кръгло капаче като сифон - оттам изхвърляш каквото е паднало долу
kaktys - напреднал
здравеите.от много години имам дакон32,които тихо и кротко си седеше в мазето,като на практика е работил 2-3сезона.та питането ми е следното-защо не ми подаржа ниакаква постоянна темп.вдига max 60-65гр.за около1-1.5h и после пада на 40гр.за да го вкараш в режим триабва да го „разръчкаш„пак.може би нещо бъркам не съм го ползвал от много време.инсталацията е правена 97или98год.и е доста старичка-няма връзка при котела м/у топлата и студената вода,дали там не е грешката.някакви съвети за което благодаря.
Да не би нещо да не му понася въздуха в Мадрид :-D ? Сигурно нямаш управляващ термостат на помпата. Каква площ отопляваш? Може и въглищата да не са качествени :?
lakosste - специалист
kaktys написа:
здравеите.от много години имам дакон32,които тихо и кротко си седеше в мазето,като на практика е работил 2-3сезона.та питането ми е следното-защо не ми подаржа ниакаква постоянна темп.вдига max 60-65гр.за около1-1.5h и после пада на 40гр.за да го вкараш в режим триабва да го „разръчкаш„пак.може би нещо бъркам не съм го ползвал от много време.инсталацията е правена 97или98год.и е доста старичка-няма връзка при котела м/у топлата и студената вода,дали там не е грешката.някакви съвети за което благодаря.
Gre6kata e v tvoq televizor.Sigurno ne ti e naglasen termoregolatora na vrati4kata ili da ne bi da go kara6 na darva.Kaji s kakvo go zarejda6 i kolko?I kakvo iska6 da kaje6 4e nqma6 vruzka m-du topla i studena voda?
kaktys - напреднал
котела диша местен въздух.терморегулатора е поставен на 80гр.,гори бобовдолски въглища и го пълня до почти до горе.както посочих инстал.е правена отдавна и наистина няма управл.термостат на помпата.отоплявам 180квм

Тема "Въпрос за котле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: