Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
perko - специалист
http://k2-doors.com/index.php?menu=13&RecordID=1
Не съм нити дистрибутор нито нищо на Хьорман, ако решите да ме нападате на тая тема. Една врата с поставянето струваше преди месец 330лв. Видях същите в Баумакс за 280лв, но аз предпочетох да я монтирад за 50те лева отгоре.
pavkatay - майстор
peterdimov написа:
Колега я кажи колко е по-скъпа ПВЦ вратата,колко е по-тежка ,как отвратително провисва,въпреки "немския" обков.С две думи от ПВЦ врата по-голям боклук не може да си купиш.Даже китайските МДФ са по-добри.
доста е по-скъпа с профил за крило врата. по-тежка е , но не знам ти с какво я сравняваш. има проблем с провисване на пантите( не на вратата, а при неграмотно изпълнение може и вратата) свързан с по- бързото им износване. за произхода на пантите не знам дали са немски, но има две ценови категории - 3 лв за брой и 13-15 лв за брой. слагат се обикновено 3 бр. на врата. така, че зависи колко е бил съвестен и този ,който я е правил ( може да се сметне икономията при двата вида панти). вратата , която е на снимка 186 е от по лек пвц профил за крило прозорец и не тежи много повече от алуминиева такава и по малко от 'китайски мдф'. цената и е почти като на алуминиевата. а ти откъде си сигурен , че 'по-голям боклук не можеш да си купиш'?
ribnikolaevi - майстор
perko написа:
http://k2-doors.com/index.php?menu=13&RecordID=1
Не съм нити дистрибутор нито нищо на Хьорман, ако решите да ме нападате на тая тема. Една врата с поставянето струваше преди месец 330лв. Видях същите в Баумакс за 280лв, но аз предпочетох да я монтирад за 50те лева отгоре.
Какъв тип врата е струвала 330 лв? Доколкото разгледах сайта им, те предлагат стоманени врати. Вярно е, че имат качествено покритие, но сали са подходящи за мокри помещения?
Оказа се, че имат и алуминиеви. Стоят добре на картинка, ще ги видя и "на живо".
Мерси за информацията.
ribnikolaevi - майстор
Оказа се, че това дето мислех да си го правя сам, го има на пазара вече (от едната страна дървенийка, от другата алуминий):
http://www.transprogres68.com/doors/lan ... ni-G8.html
http://www.sima.point.bg/page4.html
Някой ползвал ли е такива?
ribnikolaevi - майстор
Никой не се изказва с отзиви. Някой има ли преки впечатления от такива врати?
Има ли и други фирми, които предлагат подобен продукт?
velsi - Почетен майстор
Не съм виждал такива врати. Дори не знаех, че има такива. Повече ми прилича на някакъв конкретен фирмен продукт, отколкото на някаква масова практика. Ако беше толкова добро щяха да го предлагат всички. Не ми вдъхва доверие нещо.
ribnikolaevi - майстор
Ще се наложи да пораздвижа темата.
Не знам дали е добро фирменото решение, но се оказа скъпичко. Искат ми 670 лв на врата от Транспрогрес. За три броя прави 2000. И отново на линия идва въпроса как може да се измайстрои "Направи сам", как да се закрепи МДФ-а откъм сухата страна?! Само на лепене става ли, или си трябва и преса?
pavkatay - майстор
ами те не могат ли да ти спестят ' направи сам'и да ти го залепят. за 2к. за три врати и една свирка от секретарката ти се полага... :-D
ribnikolaevi - майстор
Ако имаш по-добра оферта, сподели я.
pavkatay - майстор
не, нямам, но мисля, че велси е прав. и просто цената ми се вижда висока за неналожил се продукт на ,който ще му правиш доработки. можеш да попиташ производителите на интериорните ти врати за някакво решение. а що се отнася до цвета хубаво е да е от един производител, защото едни и същи цветове (венге, дъб и .н.) от различни производители имат разлика в нюансите и цветовете дори. ако можеш да преглътнеш това можеш да провериш фирмите за дограма каква възможност за производство на врати с едностранно фолирани профили. не съм сигурен обаче,но мисля, че едностранно фолиране с дървесен декор правят само на цветни(кафяви ) профили. може обаче някаква спец. поръчка да се направи. все пак решение има. то е някъде там :) . а и ти в края на краищата направи това, което си решил, ние може да си пишем много работи, но важно е твоето решение.

Тема "Алуминиеви интериорни врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: