Всички имаме коли, нали ?
професионал - специалист
Колеги вярно е, че всеки сам си преценява дали му трябват или не вериги - аз лично ги ползвам редовно на служебната кола, а преди да си купя мареата ги слагах и на Алекото.Истината е, че с фиата не се изсилвам толкова колкото с москвето,и затова на него досега не съм ги ползвал,но си седят в багажника.Има ситуаций в които добрите гуми не помагат и те спасяват само веригите - виждал съм го по проходите многократно.Колкото до здравината им,аз карам с един чифт на личните коли от 15години и са си здрави,а не са от скъпите,а на служебната са вече на 4-5год. и са като нови, аса на бая километри.Поздрави!
VLADO66 - майстор
А някой ползвaл ли e от 'тeчнитe' вeриги/спрeйовeтe/ и дaли имaт eфeкт?
toni_g79 - специалист
Аз при тежки зимни условия спадам гумите почти на половина(в някои случай почти до джанта),след преминаването на тежкия участък ги напомпвам пак.И принципно зимно време карам с малко по-меки гуми.По този начин до сега не съм закъсвал,въпреки,че карам кола със задно,която се води слаба на зимен терен(БМВ)........
25th Hour - специалист
Всеки разбира различно тежките условия. Вчера се прибрах от Доспат и без вериги просто няма тръгване. Целият град се придвижваше по този начин.

Въпреки, че темата е стара само искам да отбележа , че по публичните пътища е забранено да се използват гуми с шипове, само вериги и то при еди какви си условия. Отделно че стъпвайки на чисто всичко заминава на кино много бързо..
mir4oto - специалист
25th Hour написа:
Всеки разбира различно тежките условия. Вчера се прибрах от Доспат и без вериги просто няма тръгване. Целият град се придвижваше по този начин.

Въпреки, че темата е стара само искам да отбележа , че по публичните пътища е забранено да се използват гуми с шипове, само вериги и то при еди какви си условия. Отделно че стъпвайки на чисто всичко заминава на кино много бързо..

Имаш предвид тези които съм посочил в youtube ли? Те нямат шипове и по начина, по който се монтират щадят максимално гумите и настилката.
25th Hour - специалист
Не, това което си дал като линк са някакъв вид вериги, аз говоря за гуми с шипове.
mir4oto написа:
Не знам за тези текстилните чорапи как се кара и колко издържат ако стъпиш за малко на асфалта, но с това http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=_XNrV2gTUOM изглежда адски бързо слагането и по-малко съсипва гумите.
Много са добри стига да не им виждаш цената :-D
stiv1961 - майстор
Пак братушките :) . Едната стяга падна, но няма значение, важното е, че не закъса :)
mir4oto - специалист
Но иначе идеята си я бива, става колкото да излезеш от положение.

Тема "Вериги за автомобила?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: