Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Няма да стане със стъкло. Ще се спука от температурните разлики.
Не се продават резервни такива или поне аз не зная. Много е опасно ако влезе вода.
Може да пробваш с други материали и тогава да го лепиш. Например стъклотекстолит, керамика, стъклокерамика или закалено стъкло като това за фурните на печките.
"Предполагам" :-D най-добре ще се получи с тефлонов лист с дебелина 3мм ама като му видиш цената и ще се откажеш. :)
:partyman:
MamaMy - майстор
Стъкло от някоя стара фурна ще ти свърши работа. Няма да е най красиво и оригинално, но за без пари, толкова.
shotik - майстор
Вчера правих опит със стъкло с дебелина 6 мм ,обикновено , срязах го по дължина ,че беше дълго ,по ширина е с два милиметра по - тясно , сложих в метална емайлирана тенджера 1 литър вода и за 3-4 минути водата завря на 7 степен мощност.Стъклото беше топло само там ,където е била тенджерата . След това налях 2.5 литра студена вода ,пак на 7 степен и за около 11-12 минути водата пак завря.Стъклото си е цяло , няма проблем .
Със стъкло от врата на фурна правих опит, също няма проблеми,но е почти двойно по ширина и ще видя как да го ползвам ,вероятно ако има място за него ,на му направя някаква поставка и така ще може да се изместват съдовете , тогава ще разбера дали ще се спука или счупи.
Правих и опит ,като махнах тенджерата без да съм изключил котлона ,той сам се изключи след около 10 секунди.
Това е от мен,само си мисля с двустранно тиксо или със силикон да прикрепя стъклото ,което ще остане да се ползва ,без да махам напукания плот на котлона.
iva6ki - специалист
ако мислиш в тази насока поне да е високотемпературен силикон като за гарнитури
понеже при по дълго варене все пак съда ще отделя топлина надолу :wink:

Тема "Що за котлон е това" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: