• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
solo5 написа:
FMaster написа:
Една греда от 6 метра с дебелина 16см. е приблизително 4 квадрата ... повече к'во да ти смятам ... мисля се излагаш!
има още малко сметки за правене :-D
16cm = 0,16m
a=0,16m
b=0,16m
c=6,00m
кубатурата е V=a*b*c=0,16*0,16*6=0,1526 куб.м.
И какво я правиш кубатурата?
null - специалист
само да спомена за маслото
Преди десетина години с дядото слагахме дюшамето в спалнята.
Всяка дъска непосредствено преди да я заковем с четка я мазахме отдолу с отработено морно масло. Нямам спомен да е миришело и сега също не мирише.
За покрив си мисля, че като се напече поне в началото ще понамирисва ...
Но аз пък от къде да знам. Целия ми опит е само с ремонтите в къщи...
pavkatay - майстор
solo5 написа:
FMaster написа:
Една греда от 6 метра с дебелина 16см. е приблизително 4 квадрата ... повече к'во да ти смятам ... мисля се излагаш!
16cm = 0,16m
a=0,16m
b=0,16m
c=6,00m
тази крива сметка от ,която се е впечатлил соло я видях и снощи, ама заспах и не можах да коментирам. соло е объркал понятията- квадратурата е 0,15 кв.м., а не 4 кв.м.-откъде ги измисли колегата тези 4 квдрата :? при това положение доктора ще излезе прав :). е нема нищо алкохола явно не прощава- снощи мастера е бил под под напрежение , а днес соло е бил снощен :lol:
ralev - специалист
Квадратура а не кубатура
на гореспоменатата греда е точно 3,84м²
jekasus - майстор
pavkatay написа:
solo5 написа:
FMaster написа:
16cm = 0,16m
a=0,16m
b=0,16m
c=6,00m
тази крива сметка от ,която се е впечатлил соло я видях и снощи, ама заспах и не можах да коментирам. соло е объркал понятията- квадратурата е 0,15 кв.м., а не 4 кв.м.-откъде ги измисли колегата тези 4 квдрата :? при това положение доктора ще излезе прав :). е нема нищо алкохола явно не прощава- снощи мастера е бил под под напрежение , а днес соло е бил снощен :lol:
Въпросната греда има 4 правоъгълника 0.16х6=0.96х4=3.84м2
Забравих и двата квадрата(ако предположим,че са отрязани под прав ъгъл) 0-16х0.16=0.0256х2=0.0512
Общо - 3.8912 м2
Стефан - майстор
Квадратури, кубатури, дрън дрън. А няма кой да оправи правописната грешка в заглавието на темата :lol:
vlad0 - специалист
Днес взех един импрегниращ грунд за дърво на Лакпром. Мисля да го използвам за сачака и челните дъски след което да ги мина с лак, обаче за останалата част от покрива ще ми се върже доста скъпо с тоя грунд. Дайте идея какъв импрегнант да използвам / нещо което само да пази от буболечки/ без горяло масло, нафта или конска урина.

Поздрави
jekasus - майстор
Стефан написа:
Квадратури, кубатури, дрън-дрън. А няма кой да оправи правописната грешка в заглавието на темата :lol:
stoycho.dadao - специалист
моята къща е дървена конструкция.като я правиха майсторите намазах квот можах със старо масло.отидоха 40 литра.маслото пропи на около сант в гредите.първия месец миришеше ужасно,даже и през картона и фазера.после всичко изчезна.не вярвам че така ще гние или ще го ядат бубите.само че става много черно и върху него нищо не хваща.
complast - специалист
А моторното масло не е ли отровно?Па като се замисли човек май
няма неотровен импрегнатор.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Имрегниране с масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: