Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
philip_stoev - напреднал
nivanov написа:
Намираш място в коридора над вратата на някоя стая за един малък рак, 6У обикновено са достатъчни, слагаш го в малка кутия (микроатх примерно) и го забиваш в рак-а
На балкона няма да изкара дълго, бъди сигурен, ако искаш направи си експеримент да оставиш празна кутия за комп на балкона за 1 месец, след това я погледни какво няма по нея ...

Говоря от личен опит между другото ;-)
Ти директно кутията ли остави на балкона? Аз все пак смятам да я сложа в нарочен шкаф, вярно не космически, но все пак произведен за целта. Какво се случи на твоята машина?

За рака, мислех и за това, но машината шуми, мисля че единствения начин да има спокойствие е да има дограма между нея и всички обитатели на жилището. Ако наистина си слагал така рак, имаше ли шумоизолиращ ефект? Каква марка е и колко струваше? Дъното ми е сървърно, с две гнезда за процесори и не се събира в малка кутия...
nivanov - специалист
Колкото и да не ни е кеф - компа си иска и температурата, и чистотата на въздуха ... в каквото и да го сложиш нямаш как да разкараш праха от улицата ... особено където не се чисти често :> Шума ти казах как съм го подтиснал - с тихи дискове, тихи вентилатори и добро захранване :>
Просто ако наистина ти трябва машина, която да ти работи 24х7, по скоро инвестирай в нея, не в шкафове и балкони :>

Иначе рака ми е куча марка, 190 кинта ми излезе, в него има рутер, АП и едно мултимедийно ПЦ, сваля шума с около 10 децибела, но рутера пак се чува от време на време като е натоварен :>
philip_stoev - напреднал
Искам да скрия машината от ушите си, а не от очите. За шума, поръчах я да е безшумна, обещаха ми, че ще е безшумна, но явно има разлика между безшумна в смисъл да може да се спи до нея и безшумна в смисъл да не надвиква останалите машини в помещение за колокация :-)

За натоварването, доста често ще е на 100% натоварване. Точно за дискове WD Green говорех, наистина са тихи, но имат притеснително ниска производителност.
nivanov - специалист
Ами ... моята не е със сървърно дъно, но за сметка на това не можеш да я чуеш при пълна тишина наоколо ... :>
Аз лично съм доволен от производителността на ВД, другия вариант е да отидеш на SSD, тихи и бързи, но и скъпи ;-)
lubo55 - помощник
Здравей аз се занимавам със уеб хостинг и интернет свързаност
ако изкаш нов шкаф приготви си доста парички на магазина са скъпички по добре земи направи нещо сам и хич не ги изкарвай на терасата ще стане голямата беля зимата дръж си ги някъде и им закачи вентилатори
ако има нещо да питаш ЛС
a_nikolov - специалист
Ето ти една идея.
http://www.instructables.com/id/The-%24 ... r-servers/

Можеш да добавиш и една стъклена врата отпред със заключване.

Тема "Шкаф за сървър на балкона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: