Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pavkatay - майстор
Рискувам да стана досаден, ама пак да напомня за Колю Фичето. И да го съжалим този човек как се е блъскал с тази вар като не е имало пластификатори и то така се е блъскал,че мазилките му не са падали буквално 'след напускане на обекта'.
Аз знам колко мазилки съм видял паднали до 2 години след полагането им през послните 20 години и колко често се е случвало (ако изобщо се е случвало) до 90-те години на 20-ти век.
Пластификаторите са добри,но едва ли са пълни заместители, а и явно си има значение и кой стои зад мистрията :)
stivemaster - майстор
Моите уважения колега pavkatay но първо като споменаваш човека ,светла му памет ,я вземи се запознай накратко с живота му и по важно с формирането му като майстор http://www.pravoslavieto.com/history/19 ... /index.htm .Обърни внимание на периода на получаване на квалификация - 20 !!!! години . А сега ще ти обясня някои неща за бизнеса които сигурно не знаеш - в България имаме глупостта да наричаме всеки мангал на строежа майстор и да му възлагаме самостоятелно извършване на операции за който не изискваме каквато и да е квалификация.У нас има нормативна база (мъртвородена разбира се като всичките ни закони) в която има изисквания за квалификация и качество на СМР ,но ...... всичко е мижай да те лажем.Там където нещата се правят от ЗНАЕЩИ без значение с какви материали нещата се получават и хората дават гаранции дори .Но моето мнение е друго - тъй като ежедневно ми се налага да работя с не много квалифицирани изпълнители и освен това с материали с променливо качество от дребно производители то аз предпочитам методи гарантиращи перфектен резултат с наличните материали.С думи прости ,само истински майстор може да разбере качеството на варта която му доставиш и истинските майстори си залагат името срещу работата си. Може би затова всички светнати майстори работят само с модерни материали нищо че знаят 2 и 200.
Илиян Илиев™ - майстор
stivemaster написа:
Еми батенце ти сам си казваш колко му разбираш - чул си за пластификатори по телевизията и добре че си там да се хвалиш какъв си майстор мазач, ето ти пример http://www.isomat.gr/index.php?option=c ... 8&vmcchk=1 цената е от 2.5лв. - до 5-6лв./л според количеството/опаковката ,дозата ако можеш си я прецени и няма кво повече да ти кажа.С тебе няма какво да си меря така че не цапай темата.
Ти май наистина си упорит, а и още нещо... :lol:

Как да ти обясня по-ясно за да го разбереш - запознат съм добре с качествата на пластификаторите. http://www.gattocel.com/it/home/ И нямам нищо против използването им.

А и язвителния си ти, а не аз. Да не говорим, че си смешен с твърденията си за варта. Седи си в хладния офис и не се прави на разбирач. То може и да си разбирач, щом си в офис, но това не означава, че си можещ. :wink:

Няма лошо да даваш мнения и прпоръки, но чак пък да налагаш толкова нахално и нееднократно все една и съща марка става досадно.

А това за дозирането е още по-смешно и от твърденията ти за варта. :lol: Хората си пишат по опаковките каква трябва да бъде дозата, а за такива като теб, които се гордеят с преценките си са допълнили в края на текста, че може да се отслаби разтвора при предозиране, така както става и при слагане на много вар.

Или иди на строежа и забъркай 3-4 бъркала така по твоя преценка да видиш майстора как ще ти забие два задвратняка и ще те отпрати в къщи или си седи в офиса и преценявай кой мазач да назначиш на работа без да бъдеш нахален в мненията си за мазилките, че се оцапа доста. :lol:
stivemaster - майстор
Съжалявам те пич ако това са ти аргументите си много зле .Четох няколко добри поста от теб но явно са били чужди мисли а не твои.Що се отнася до мечтите ти споделени в предния пост ,да не ти дава господ да се видим в действителност , да видиш какво става с майсторчета като тебе дето уж много разбират и не си вземат бележка на всичко отгоре се и репчат .
Илиян Илиев™ - майстор
:shock: :?

Добре, хайде разбрахме се(те). :roll:
failure - специалист
stivemaster написа:
Здравейте колеги. Сто пъти вече ми се налага да давам един и същ съвет "ако не искате ето такъв и по лош резултат не ползвайте вар повече НИКОГА за влагане в разтвори".Сега колега при така получилия се резултат ,ако искаш да не се занимаваш повече събори цялата мазилка до основата и положи нова ,като вместо вар в разтвора прибави пластификатор който я замества,след което шпакловай.
Веднага започвам събаряне на къщата (заедно с тъщата), че цялата е измазана с вар, мани ма е и зидана с вар. Да и се чудиш пък и не само на нея как е изкарала вече 40 години. Па на съседа къщето е зидано и мазано с кал и фъшкии за подсилка - милото е така е от 150 години и си седи :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
Баце, събаряй и вдигай наново. Тези с пластификатра ще изкарат поне по 700-800 години преди освежителен ремонт. :lol:

Ако не ми вярваш питай стивмастер. :lol: :lol: :lol:
Хицко - специалист
stivemaster написа:
Съжалявам те пич ако това са ти аргументите си много зле .Четох няколко добри поста от теб но явно са били чужди мисли а не твои.Що се отнася до мечтите ти споделени в предния пост ,да не ти дава господ да се видим в действителност , да видиш какво става с майсторчета като тебе дето уж много разбират и не си вземат бележка на всичко отгоре се и репчат .
Колега, много грозно изявление, според мен. Нищо лошо не казвам против новите технологии, но те са продукт на съвремието. Бързо, лесно, и ...некачествено. Съжалявам. Още в римско време са работили с вар, и все още съществуват при разкопки.
Дано да имаш строително образование. Ако е така, вероятно си учил за свойствата на различните материали. От по-старите, де. Тия новите, лепилата, никой не знае свойствата им. Да не говорим за пластификатори. Гугъл казва какво е пластификатор :lol:
Явно климатика те е преохладил мозъка в офиса.

Тема "Напукана стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: