Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
Kirilpm написа:
Не е там работата
Прав си, не е било точно така. Рядко си позволявам да пиша нещо, което не съм проверил. Мислех, че защитата намалява тока към електрода, обаче [-X . Реших да измеря как стоят нещата при моя инвертор. С 4мм. електрод на пълна мощност, като залепя електрода измервам тока към него(с амперклещи) и той е 180А, тук обаче идва интересното, измервам тока и в захранващата верига на инвертора(230V), макс. ток, който отчетоха апмерклещите беше 6.8А. Когато обаче правя заварка без залепяне на електрода, тока през него е пак 180А, но макс. ток в захранването вече е 32А. Защитата намалява тока в първичната верига на електрожена, а не както си мислех аз - тока към електрода. Мисля, че се изясниха нещата - защо при инвертора не ти гори бушона при залепнал електрод.
Kirilpm - специалист
:lol: Трябва,заедно да патентоваме откритието :lol: и аз днес го открих,нямах удължител 4кв с разделени кабели на който да сложа амперклещите та си направих един,стойностите не ги запомних но идеята е същата при заваряване товареше доста повече отколкото при залепен електрод.Едва ли някога ще го ползвам в такъв режим,понеже не знам дали вътре няма да се скапе нещо,а имам и приличен трансформаторен електрожен,но все пак ми беше любопитно.Като се замисля аз го ползвах да размразявам ВиК тръби зимата,но вече не останаха метални тръби.

Тема "Помощ за автоматичен прекъсвач" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: