Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rolls - специалист
Ники274 написа:
...По принцип могат по два датчика да се пускат на кабел до централата,така ще може и да се спести малко жица...
Зависи от системата, но може и по 4 детектора (конвенционални, не адресируеми) на 1 кабел да ги пуснеш и пак да ти ги разпознае като отделни зони, а може и цялата къща на 1 зона да е.

Да говорим реално. Целта на наличието на СОТ-система в къщата е да ти сведе имуществените загуби до минимум. Писне ли сирената, който е влязъл гепва какво може най-бързо и изчезва. Освен ако не е достатъчно тъп да седи и да се чуди аджеба локалка ли е системата или ще дойде автопатрул (ако не е видял стикера на реагиращата фирма). СОТ-а те "пази", а на записа от камерите може да видиш (а може и да не видиш) кой те е обрал.

Компютър + кепчър-платка = пълна глутост + пари в канала. Ефективно за нищо друго не може да се ползува, както Ники274 поясни вече.
Колкото до това, че записите не се приемат като доказателствен материал в съда ... не съм много убеден.

@anipl - ако ви е възможно отдалечете трансмитера, ако въобще смятате да слагате, но е препоръчително, от кутията с контролния панел (централата). Пуснете един кабел 2х0,75 (2х1) и един 6х0,22. Първия е за захранване на кутията с транс-а, а другия за сигналите от панела.
Ники274 - специалист
NeoBoss написа:
ахах не точно съм ззпознат със как мисли един крадец ;) и това мойто аматюрското което говоря ще го затродни също толкова като професионалното ..... най малкото защото ако е само видео охрана и всичко да се записва после този запис незначи нищо във съда ;)

виждам че нещо просто се опитваш да се заяждаш
Не се заяждам бе пич,обяснявам ти,но ти си знаеш твоето.Вземи слушай малко другите какво ти говорят,сигурно от опит го казват.И като ти гледам правописните грешки е ясно,че има още да учиш ;)

fikata просто си спамиш или надъхваш NeoBoss. И кое правя така от малък?Познаваме ли се?

rolls съгласен съм с теб,но най-добрия вариант е по един датчик на зона.Така локализирането на задействаната зона ще е точно.Случвало ми се е да пускам СОТ в банки и там държавните органи си имат изискване-максимум два датчика на зона-кабел.А и нищо не струва да се разделят.Повече игра има за монтажника,ако е кадърен ще стане за нула време.
Ники274 написа:
Освен коаксиал трябва и да се пусне кабел 2х1 за захранване на камерата.
А този кабел 2х1 същия ли е като кабела за ел.инсталация. В смисъл за ел.инсталацията съм купувала 3х1.5 ; 3х2.5 и 2х1 , може ли да се ползва този 2 х1 или за камерата е някакъв по специален?
petkov_75 - специалист
Сори за спама,но не сте ли мислили за това примерно? :?
http://www.bulcraft.com/homeauto/index.php?MI=39
Minkov - специалист
anipl написа:
А този кабел 2х1 същия ли е като кабела за ел.инсталация.
Не е същия, но не пречи да се ползва. По-трудно се монтира, но щом го имаш вече, хващй теслата и кови.
Както по-горе се писа, камерите за наблюдение са устройства за наливане на пари в канала, освен ако няма кой да им реагира в реално време. Щото като си нахлупя шапката-идиотка над очите и ти изпотроша къщата, ти после коооолкото си пъти искаш ме гледай на екранче какви ги върша ....

В кой град/село се намира тая къща, ако не е тайна?
Къщата се намира около Варна , Боровец се казва местността.
rolls - специалист
Ники274 написа:
...rolls съгласен съм с теб,но най-добрия вариант е по един датчик на зона.Така локализирането на задействаната зона ще е точно.Случвало ми се е да пускам СОТ в банки и там държавните органи си имат изискване-максимум два датчика на зона-кабел.А и нищо не струва да се разделят.Повече игра има за монтажника,ако е кадърен ще стане за нула време.

Явно с теб сме колеги по професия (или занимание). 2 мнения за най-добрия вариант няма - 1 кабел -> 1 датчик. Относно 2 датчика на зона и 2 датчика на кабел обаче за мен са различни понятия, предполагам и за теб.
Колкото до банките съм работил по проект, заверен от МВР, на който имаше по 3 датчика на зона. Ние реално подменяхме системата там оставяйки датчик на зона, но я сменяхме поради други причини.
Ники274 - специалист
petkov_75 написа:
Сори за спама,но не сте ли мислили за това примерно? :?
http://www.bulcraft.com/homeauto/index.php?MI=39
Това някакъв вартиант на ава-та ли е,като гледам датчиците са телетешки май.Безжичните аларми за мен са луксозно изпълнение на СОТ със занижена степен на сигурност-лично мнение ;)
anipl написа:
Ники274 написа:
Освен коаксиал трябва и да се пусне кабел 2х1 за захранване на камерата.
А този кабел 2х1 същия ли е като кабела за ел.инсталация. В смисъл за ел.инсталацията съм купувала 3х1.5 ; 3х2.5 и 2х1 , може ли да се ползва този 2 х1 или за камерата е някакъв по специален?
По принцип се пуска швпл-б или някой от този вид.Но може и да е такъв какъвто сте взели вече:пввм-б1 или свт,но трябва да се запояват връзките задължително :)

rolls а каква система слагахте там?
Nimi - специалист
За камерите бих казал FTP + 2x1 ( многожилен кабел! ). Ще има възможност и за аналогови и/или мрежови камери.
Ники274 - специалист
Колегата е прав за ФТП-то като вариант ,но мисля че трябва да се пусне като допълнителен кабел,предполагам ще има снежинки при аналогова камера особено при по-големи разстояния.

Тема "Окабеляване за сот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: