Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
С 2 леви - специалист
Ей такЪва джаджа ше свърши работа. :lol:
Nimi - специалист
Стига сте го тровили момчето :lol:

Платка 25лв, камера влагозащитена с подсветка - 60лв, компа дето го има и се справя със ситуацията както иска. Хем ще има сървар хем видеонаблюдение.

Но какво правим като спре тока?

Другия вариянт е един рутер + мрежова камера за 90лв и ще си прави записите в къщи.

П.П. Мрежовата камера и за 80лв се намира но не е външна и трябва вътре зад стъклата да се слага..
1115 - специалист
Ти май не си разбрал - момчето иска да си носи "интернета в джоба" и само когато е там да го ползва.
А през останалото време (това е когато в къщата няма никой и дори и Интернета си е тръгнал) компа да върши полезна дейност по охраната на двора примерно.

Поне аз така ги разбрах нещата.
Nimi - специалист
В първия пост по темата виждам следното.....
та сечудя ако пусна там интернет на кабел , на месечен абонамент. как да го използвам докато ме няма. мисля за нещо с някаква камера да се охранява двора, или само за сървар.
Стана дума тука нещо за трици и маймунки :lol:
Ми той форума не напразно е "НАПРАВИ САМ". Трикове и номерца как да се пестят парички или да си намираме занимавка поне.

Имам много полезни неща тука така, че ако можем "от пръдня боя да правим" защо не? :lol:

Професионално знаем как стават нещата... да видим дали може да се направи и непрофесионално от желаещите.
NeoBoss - специалист
Nimi написа:
Стига сте го тровили момчето :lol:

Платка 25лв, камера влагозащитена с подсветка - 60лв, компа дето го има и се справя със ситуацията както иска. Хем ще има сървар хем видеонаблюдение.

Но какво правим като спре тока?

Другия вариянт е един рутер + мрежова камера за 90лв и ще си прави записите в къщи.

П.П. Мрежовата камера и за 80лв се намира но не е външна и трябва вътре зад стъклата да се слага..

радвам се че се появи и друг мераклия който ме разбра какво имам предвид

като спре тока има пак два варианта , скъп и евтин ;)
скъпия го знаем усп всичко да си върви ;)

евтиния е да се сложи на лампата диотче което да свети уж като работи ;) а то самото да е на батерия.... и така да си мислят че камерата продължава да снима ;)
като дойде тока, компа се настройва от биоса да се включва сам и всичко да тръгва.
1115 - специалист
Ами има и по-евтин вариант - слагаш на камерата едно диодче само и минаваш без компютър, а те си мислят какво ли не.

По същество:
Камерата има смисал само ако е скрита или се ползва за аларма при движение.
Това второто може и с датчик от аларма пригоден за домашни "любимци".
По първото - крадците отдавна се научиха да ходят с качулки на работа и там няма да имаш успех.

Хубаво е все пак да пробваш - не те разколебавам, а изказвам мнение.

Тема "компютър , интернет, празна къща? идеи!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: