Мечтата на всяка домакиня
pesh - помощник
ето го в почти готов вид :)

Прикачен файл

25102010.jpg
25102010.jpg (44.88 KиБ) Видяна 3496 пъти
Реших да не отварям нова тема, за това ще питам тук.
Преди два дни монтирахме у дома аспиратор. Вчера правех цър-пър :) във фурната и забелязах, че на стената зад печката , между плота за готвене и аспиратора, се получава конденз. Нормално ли е това, защото изобщо не ми хареса гледката. А досега не се е получавало при включена фурна. Да упомена само, че над печката си имаше шкаф, който се наложи да дигнем малко нагоре, за да монтираме аспиратора под него. Благодаря на всички, които ще се отзоват с мнение.
MAPTO - напреднал
Така наречената от Вас "стена зад печката, между плота за готвене и аспиратора" с какво е облицована? С плочки, с МДФ (т.нар. гръб)? Ако е с плочки или е на боя - минават ли тръби за студена вода отзад?
pesh - помощник
Кухнята почти готова :)

Прикачен файл

IMG00028.jpg
IMG00028.jpg (102.94 KиБ) Видяна 3081 пъти
evsibo - специалист
Ето една идея как да се скрие грозното гофре и шкафа да има по приятен вид като се отвори

Прикачен файл

Picture 267.jpg
Picture 267.jpg (55.48 KиБ) Видяна 3031 пъти

Прикачен файл

Picture 266.jpg
Picture 266.jpg (53.03 KиБ) Видяна 3031 пъти

Прикачен файл

Picture 265.jpg
Picture 265.jpg (47.08 KиБ) Видяна 3031 пъти

Прикачен файл

Picture 264.jpg
Picture 264.jpg (60.04 KиБ) Видяна 3031 пъти

Прикачен файл

Picture 263.jpg
Picture 263.jpg (41.44 KиБ) Видяна 3031 пъти
king82 - специалист
Направи ми впечатление че много от вас казват че комшията като пуснел ширма и в банята меришело на манджа, ами слойете си винтилатор с клапа(30-ина лева), или само клапа(10-ина лева) и проблема е решен. Те затова са измислени клапите на винтилаторите
fnstyle - напреднал
евси Добра идея как не съм се сетил досега няколко пъти съм правил с двоен гръб на мини фиксове ама така не ми е дошло наум е стига да позволява да се ползва и като рафт
fox_vt - майстор
Темата е стара но да не пускам нова-комина е от типа показан от пух на 6 ти последен етаж ще има ли проблем да се вкара аспиратора там.Дали ще прецака всички дървари надолу или въздуха ще минава безпроблемно нагоре?Направи ми впечатление че на отсрещните блокове всички изградени тераси са с изведен навън аспиратор,но това са северните тераси.А от другата южна страна никоя изградена тераса няма изведена тръба.Аз съм от южната страна.
SoWhat - специалист
Давай смело. Само сложи силикон за уплътнение, да не влизат миризми покрай въздуховода.

Тема "Дилема за аспиратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: