Всички въпроси за вилата.
vlad0 - специалист
Абе всички са прави ама и не са :-D . БетонЯ /дето викаше един от Враца/ е странна работа. Например по Дискавъри гледах как правят бетонни тръби за канализация, ама от тия големите с диаметър по 1.5м, та значи с една дюза, която се въртеше наливаха бетона в калъпа използвайки центробежната сила, след около 2 часа махаха калъпа и това го завиваха с едни работи и му пускаха пара. Та така на пара ставаше за 36 до 48 часа напълно готово.
Сега малко и от личен опит - първата плоча на моята къща я наляхме миналата година на 17 декември. Беше под нулата, но сложихме някаква добавка Хидрозим или нещо такова, изляхме плочата и като запраска един сняг та 2 дена не спря, натрупа поне 30см.Плочата така си стоя без покрив до пролетта - няма нито една пукнатина по нея и вода не пропуска дори. Едни комшии през август ляха плоча, поливаха я, какво ли не й правиха - разцъвтя се като майска роза. Та според мен дъждеца /стига да не е порой/ въобще не вреди на бетонЯ, най-много да поизмие горния слой ама нали така и така ще правиш замаска отгоре, виж слънцето и жегата му ебават мамата.
stiv1961 - майстор
batence81 написа:
Вчера бих бетон на вилата, дъжда влияе ли му, при съхненето после, да не се рони? Да го завия ли с найлони?
EDI написа:
Завий го, ако е още мокър и завали, ще отмие горния слой.
Още в първия си пост човека е казал,,вчера".Ами бетона е налят и не е валяло.Отговора на piron45 е ясен.След няколко часа нека да вали/както се пее в една песен/.
piron45 написа:
Дъжда е вреден за горния слой само до няколко часа непосредствено след изливането на плочата. След това колкото повече вали е по добре за бетона. Той иска влага за да стяга добре. Времето също е подходящо, още няма минусови температури.
EDI - майстор
Да, пропуснал съм ВЧЕРА-то, грешката е моя.Останал съм с впечатление, че залива в момента.
batence81 - специалист
никой не каза как да го изгладя, само цимент с пясък ли? Ако да в какво съотношение 1:2 ли?
boltik - специалист
Ха-Ха-Ха.Да отливаш бетон не е фасулска работа.И да не съм головодник вижте http://boltik.snimka.bg/hobby/stroitelstvo.537115
ebahti - майстор
batence81 написа:
никой не каза как да го изгладя, само цимент с пясък ли? Ако да в какво съотношение 1:2 ли?
бетон се заглажда когато се налива...сега за да го изравниш тр. да му направиш замазка 3/1-пясък и цимент поне3-4см. :wink:
batence81 - специалист
3:1 не е ли много пясъка, 2:1 не е ли по-добре
ebahti - майстор
batence81 написа:
3:1 не е ли много пясъка, 2:1 не е ли по-добре
Не е по добре-от много цимент пука, ако мислиш сега да правиш иди по строителните магазини или в некой бет. възел и си вземи добавка против замръзване :idea:
complast - специалист
Едни американци,които правят огради като мен от панели,след отливането пропарват бетона при 80 градуса 4 часа и вадят готовите
панели.
Пукнатините се получават от рядък бетон и загуба на вода в повърхностния слой.Има добавка която намалява изпаряването ,но
най-си е сигурно покриването с полиетилен и още нещо ако е студено
и не са слагани в бетона пластифитатори и ускорители.
ArturDent - Почти Безобиден
complast написа:
Едни американци,които правят огради като мен от панели,след отливането пропарват бетона при 80 градуса 4 часа и вадят готовите панели.
Канализационните тръби, тия бетонните се правят по същия начин, смао че престояват към 8 часа. Вкарват пара. Хем по-бързо, хем регулират влажността.

Тема "Съвет бетонна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: