asenlynch написа:По принцип не харесвам такива различни нива, но добре сте го направили.И фугата и с този лентов сифон...Идеята е че там после се поставя параван за душкабина, и няма различни нива

asenlynch написа:По принцип не харесвам такива различни нива, но добре сте го направили.И фугата и с този лентов сифон...Идеята е че там после се поставя параван за душкабина, и няма различни нива
ivanvasilev1970 написа:Здравейте,По важно е дали имаш височина на щтранга за да има наклон мръсната тръба на ниския сифон.. Вариант 1 ми се струва по-удобен за ненапреднали
заплюл съм си изпълнението с пониженото ниво на душ кабината. Мислех си как може да се направи.
Вариант 1:
Заграждане на душкабинката с летвички с дебелина=дебелината на понижаването и послеизравнбителна замазка от летвичките по посока на втория сифон в банята.
това, което не ми е ясно как да се изпълни толкова тънка замазка (2 см) върху вече съществуваща?
вариант 2:
Режа с флекс замазката по контурите на душ кабината и после издълбавам 2 см коритото на душ кабината. Проблема в този случай е, че трябва да имаш достатъчно дебела замазка, за да може после да вместиш сифона. И ако не може да се вмести-решение ли е с къртач да се нарежат канали (с дебелина 2 см) до мръсния канал. При мене той е на 1 м разстояние.
И така-посъветвайте ме кой път да хвана?
Chapara, ти като човек, който е правил няколко такива бани-как постигна вдълбаването на душ-кабината.
Какво ти е мнението за вариант 1 и 2?
chapara написа:Височина на щранга има. Аз лекичко бях в полза на вариант 1.-Можеш ли да ми кажеш как да изпъня замазката така, че да стане здрава? Всек пак говорим за дебелина от 0-2 см?ivanvasilev1970 написа:Здравейте,По важно е дали имаш височина на щтранга за да има наклон мръсната тръба на ниския сифон.. Вариант 1 ми се струва по-удобен за ненапреднали
заплюл съм си изпълнението с пониженото ниво на душ кабината. Мислех си как може да се направи.
Вариант 1:
Заграждане на душкабинката с летвички с дебелина=дебелината на понижаването и послеизравнбителна замазка от летвичките по посока на втория сифон в банята.
това, което не ми е ясно как да се изпълни толкова тънка замазка (2 см) върху вече съществуваща?
вариант 2:
Режа с флекс замазката по контурите на душ кабината и после издълбавам 2 см коритото на душ кабината. Проблема в този случай е, че трябва да имаш достатъчно дебела замазка, за да може после да вместиш сифона. И ако не може да се вмести-решение ли е с къртач да се нарежат канали (с дебелина 2 см) до мръсния канал. При мене той е на 1 м разстояние.
И така-посъветвайте ме кой път да хвана?
Chapara, ти като човек, който е правил няколко такива бани-как постигна вдълбаването на душ-кабината.
Какво ти е мнението за вариант 1 и 2?
jekasus написа:Спокойно можеш да го направиш с лепило, но с СМ16 ще излезе скъпоJekasus,![]()
Сега някой да не каже, че е лепил само на гребен.
И още от Бг-технологии - гребен с лепило, после тънка замазка. Тази спойка не се компрометира.
jekasus написа:И за мезе - Свърхтехнологичен мастар-гребенToва има смисъл при неравна основа за трупане на материал, хитро на вид, но безсмисленоhttp://www.youtube.com/watch?v=hJbalxE6 ... re=related
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: