• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
lazo_2 написа:

:) горният шкаф дори и скосен пак е по достъпен от задънен , когато е направен както трябва и изглежда много по добре :)! На леля си може да си направил много неща , но колко кухни си направил за клиенти ? По добре да се беше сдържал от първо мнение :) , вертикалната симетрия е трудно разбираема за окото (сам намери защо) , плюс това в една кухня има 3 важни неща: да е функционална(защото само така домакинята би я оценила , макар и след време) , да е цветово съобразена с вкусовете на стопаните и да има акцент (нещото , което я прави различна ). А това което ти си правил на леля ти си е ваша работа , това че тя ти се е усмихнала и те е поздравиал няма никаква стойност :) , без да го приемаш лично , но кажи си честно колко кухни си проектирал и монтирал :)
Ами за 6-7 години по мои груби сметки кухните са над 250.От размерите до последният детайл.Разбира се не сам,но фирмата в която работя не е много голяма и в почти всички операции взимам дейно участие.Нямам представа дали бройката им или опита който имам е достатъчен за да изкажа мнението си тук :?
А ти как реши че горният шкаф е задънен?Поради липсата на дръжка на едната му врата ли? :lol:

И сега по проекта :)
При първия проект на shadowman си мисля че функциалноста на долния ъглов шкаф е по-добра ако в него се смести газовата бутилка(с прав рафт,а не копиращ дъното ъглов).И без това тези шкафове стават голями хамбари с малки врати и не всичко може да се пъхне в тях.При втория проект вече имаме един шкаф използваем само за бутилката и един задънен което ми се струва че не е много функционално.И пак държа на мнението си-линята на двата реда шкафове трябва да си прилича максимално за да се получи нещо красиво.Има и случаи когато клиента се спира на доста грозен проект с цел да увеличи функциалноста на кухнята за да може да побира възможно повече неща в шкафовете на кухнята за сметка на дизайна!Нека stefan.sivkov сам реши какво е най-добре за него.Тук изказваме мнения и съвети за да си помагаме.Поне с такова мнение останах докато разглеждам форума.

Прикачен файл

DSC01610.JPG Аз такъв шкаф имам предвид :yawinkle:
daley - специалист
Аз искам да запитам, защо горният ред шкафове не се правят до тавана? Каква е причината? Не е ли малко неприемливо в кухнята, където трябва да е чисто, да се остава достатъчно място да се трупат прахоляци, а и разни насекоми да си правят писта за екстремни преживявания.
peter_m - специалист
Хах, този шкаф е от нашата кухня :-D

Обикновено горния ред шкафове не се пускат до тавана - обяснения много съм чувал - от това, че ти трябва стълба за да ги обслужваш, над тях се пуска тръбата за аспирация, визуално изглеждало по-добре ... но ако желаеш не виждам проблем да си ги направиш до тавана.
За мен визуално най-добре изглежда ако над горните шкафове има някакъв релефен профил, или е издадено напред с лунички например. :?
shadowman - майстор
Едно от обясненията да не се правят до таван е ако е крив (което е много често срещано явление) и като наредиш шкафовете това изпъква, но пък това е въпрос на гледна точка на клиента, инак има стандарт който е на 720 мм горен ред.
daley - специалист
shadowman написа:
Едно от обясненията да не се правят до таван е ако е крив (което е много често срещано явление) и като наредиш шкафовете това изпъква, но пък това е въпрос на гледна точка на клиента, инак има стандарт който е на 720 мм горен ред.
Какво се разбира под крив таван - таван който е вълнообразен, дъгообразен или такъв който не е под нивел?
peter_m - специалист
daley написа:

Какво се разбира под крив таван - таван който е вълнообразен, дъгообразен или такъв който не е под нивел?
и трите :wink:
daley - специалист
Е да разбира се и трите случая са с крив таван. По-скоро въпроса ми трябваше да е кой е най-честият крив таван от тях. И нима не е възможно да се направи шкафа според тавана? Нямам идея колко може да е крив, но не ми се вярва да има отклонение повече от 5-6 мм. Дано не ме опровергаете, че ще се уплаша наистина.
peter_m - специалист
Нямах в предвид че и при трите случая тавана е крив, а че и в трите случая ще стои грозно ако долепиш шкафовете до тавана.

Ako e вълнообразен или дъгообразен няма как да направиш шкафа по по тавана. Ако е прав, но не е нивелиран и направиш шкафа по тавана - тогава шкафа ще изблежда адски грозно.

Ако е на мазилка и шпакловка по-вероятно е да е вълнообразен, ако е на гипсокартон тогава ще е прав, но има вероятност да не е нивелиран.

Взимаш един голям нивелир и веднага ще си покаже.
Fortune - специалист
peter_m написа:
...издадено напред с лунички например. :?
Вече не. Много е шир потреба. При днешното разнообразие и на материали и на достъп до информация, клиента вече търси различното. Домакинята освен, че иска да е супер функционална, то тя иска и да е уникална, инак би си купила готова.
новодомец - напреднал
На мен ми отговориха,че вратичките ще провиснат.Запитах това не зависи ли от пантите? Отговориха ми с иронична усмивка и че ако държа ще го изпълнят без проблем,но после няма да приемат рекламацията.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Питанки за кухненски проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: