lazo_2 написа:Ами за 6-7 години по мои груби сметки кухните са над 250.От размерите до последният детайл.Разбира се не сам,но фирмата в която работя не е много голяма и в почти всички операции взимам дейно участие.Нямам представа дали бройката им или опита който имам е достатъчен за да изкажа мнението си тук
горният шкаф дори и скосен пак е по достъпен от задънен , когато е направен както трябва и изглежда много по добре
! На леля си може да си направил много неща , но колко кухни си направил за клиенти ? По добре да се беше сдържал от първо мнение
, вертикалната симетрия е трудно разбираема за окото (сам намери защо) , плюс това в една кухня има 3 важни неща: да е функционална(защото само така домакинята би я оценила , макар и след време) , да е цветово съобразена с вкусовете на стопаните и да има акцент (нещото , което я прави различна ). А това което ти си правил на леля ти си е ваша работа , това че тя ти се е усмихнала и те е поздравиал няма никаква стойност
, без да го приемаш лично , но кажи си честно колко кухни си проектирал и монтирал

А ти как реши че горният шкаф е задънен?Поради липсата на дръжка на едната му врата ли?

И сега по проекта

При първия проект на shadowman си мисля че функциалноста на долния ъглов шкаф е по-добра ако в него се смести газовата бутилка(с прав рафт,а не копиращ дъното ъглов).И без това тези шкафове стават голями хамбари с малки врати и не всичко може да се пъхне в тях.При втория проект вече имаме един шкаф използваем само за бутилката и един задънен което ми се струва че не е много функционално.И пак държа на мнението си-линята на двата реда шкафове трябва да си прилича максимално за да се получи нещо красиво.Има и случаи когато клиента се спира на доста грозен проект с цел да увеличи функциалноста на кухнята за да може да побира възможно повече неща в шкафовете на кухнята за сметка на дизайна!Нека stefan.sivkov сам реши какво е най-добре за него.Тук изказваме мнения и съвети за да си помагаме.Поне с такова мнение останах докато разглеждам форума.