Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
Двигатела фланцеви ли е/закрепване откъм страната на вала, не с пети/? Горе на фланеца има ли винт за обтягане на ремъка? Ако е така това е оригиналния 3-фазен двигател. Доло на основанието трябва да има отвор, в който е монтиран захранващ ключ/ПГП/.Машината работи отлично и на монофазна мрежа с около 40 микрофарада работен кондензатор.
hladnia - специалист
evil написа:
я вземи снимай тва чудо на техниката ,нямаш ли тел
за такава ли става на въпрос :?
http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B ... 1%D0%BC-12
kuger - майстор
Абсолютно, само при мен ПГП-то е монтирано в малко по-различния ствол на основанието.
hladnia - специалист
lazo_2 написа:
, но не мога да я ползвам защото не може да тръгне (мучи се двигателя)
Преди и на мен ми е било интересно как става реверса,и затова си поиграх да нарисувам една схемичка (не изглежда много професионално но разбираемо)
На позиция 1 пластините на пакетния ключ са включени а позиция 2 изключени ,и обратно за другата посока .Надявам се да е полезна.
Изображение
Smarin - специалист
hladnia написа:
evil написа:
я вземи снимай тва чудо на техниката ,нямаш ли тел
за такава ли става на въпрос :?
http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B ... 1%D0%BC-12
Да такъв модел е , но някак не е 1 : 1 . няма го ключа дето на снимката е монтъиран върху мотора и някак ствола е по различен , другата седмица ще я снимам детайлно
mitaka_25 - напреднал
скоро си закупих абсолютно същата само че роизведена 1985 г. по табелка и е трифазен мотор едва ли ще има такава с монофазен оригинално :?
Здравейте имам един малък проблем и реших да се допитам до вас!Значи на село си направих отделна постройка с баня и тоалетна закарах 2х6кв. до там от таблото вътре ще има бойлер(2-3kw),пералня(още не съ я взел но около 2kw),един двоен контакт на който ще се пуска духалка(2kw) и осветление 2бр. отвън също има два контаката които няма да използвам често и осветление 3бр. та въпроса ми е мога ли да го вържа всичко на един предпазител и ако може какъв ампераж да е?
fikata - майстор
muhur написа:
Здравейте имам един малък проблем и реших да се допитам до вас!Значи на село си направих отделна постройка с баня и тоалетна закарах 2х6кв. до там от таблото вътре ще има бойлер(2-3kw),пералня(още не съ я взел но около 2kw),един двоен контакт на който ще се пуска духалка(2kw) и осветление 2бр. отвън също има два контаката които няма да използвам често и осветление 3бр. та въпроса ми е мога ли да го вържа всичко на един предпазител и ако може какъв ампераж да е?
muhur,
Брато пусни нова тема по твоето питане,не тук при бормашината.Ще се радваш на повече внимание.
Та ти питаш 3+2 +2+ ? /мин 2/ = 9 kw дали да вържеш на един предпазител. Тази мощност означава при едновременно включване малко над 40А. Имаш ли от къде да ги захраниш от таблото?
Ако имаш, аз бих сложил едно малко табло на пристройката с 3бр предпазители: 25А за бойлера и пералнята,20А за четирите контакти/един двоен и два единични/ и 16/10/ А за осветлението..
Друг вариянт,по добрия е да разделиш бойлера и пералнята на отделни предпазители / 2 по 16А..
fikata Благодаря ти!Не исках да пускам тема но ще го направя мисълта ми беше в таблото да сложа един 32А и вътре да ги рапределя и навържа на едно,но незнам пък и вече няма как да сложа табло освен в кутията да ги натикам(по-голяма е)предпазителите но няма да имам лесен достъп до тях в смисъл ако изключи един трябва да развивам кутия и така.
fikata - майстор
http://aagroup-bg.com/index1.php?c=4&Pr ... =4&dan02=1
Едва ли няма да можеш да намериш място за това примерно табло с 4 бр. предпазители.
И по лесно ще ти е защото ще го ползваш като голяма разклонителна кутия - в него ще вкараш захранването и всички токови кръгове..
Това табло е за открит монтаж,не е необходимо да го вкопаваш, а само да скриеш кабелите за да не се виждат отвън..

Тема "проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: