Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
На HR1830 е много слаб удара! За това не го препоръчвам за работа...
Виж, ако висиш някъде и не бързаш за никъде... тогава, да!
shadowman - майстор
Аз имам това Перфоратор KRESS PH 500 , малко е слабичко ама за моята работа става и като се има предвид, че ми го донесоха от Италия за 50 пари няма равна. Работя с нея от 4 години някъде http://gamateh.com/products.php?1336&si ... 4fde8cd326.

Изображение
Chefo77 - майстор
Kumay написа:
На HR1830 е много слаб удара! За това не го препоръчвам за работа...
Виж, ако висиш някъде и не бързаш за никъде... тогава, да!
Аз съм забелязал, че ако не всички, то поне повечето перфоратори без отделна функция удар, имат доста слаб такъв при ударно пробиване...
kalin2505 - специалист
май ще трябва да скрия още някой лев от жената и да си взема по-скъпа машина :evil:
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
За мен най-добрият перфоратор за такива цели е

http://www.proshop.bg/rw/items/311312-b ... 00-re.html

Лек, с много фин и бърз удар.

Edit: Така, на снимка, най-хваща окото Black and Decker-а ...
Аз да потвърдя за този модел на Бош, три години го ползвам професионално(за пробиване ударно в гранитогреса се представя перфектно), за домашна работа няма да умре.
Kirilpm - специалист
Особено смешно ми стана твърдението "Sparky e истината." :lol: А другата част, че можеш да разчиташ ...случвало ми се е да дупча със Спарки, спирам (не то да ми спре в ръцете), оставям го и след малко като ми дотрябва пак то да не бачка, а в сервиза да ми кажат замърсен с прах пусков ключ. :shock:
Сега по-сериозно. Идеално (за случая), че имаш 261 - може би най-големия боклук от перфораторите на великата "българска" "марка" Спарки. Не се учудвай защо съм сложил толкова кавички. Ако не си ме разбрал, да обясня - Спарки нито е българска, нито е марка.
Тоя модел 261 тежи колкото 241, но е в пъти по-неудобен за пробиване с една ръка. Съединителят на 261 е също много некадърно направен и сработва много по-често, че даже в случаи и безпричинно, отколкото при бпр 241. Даже и при пробиване със свредло фи6. За греенето - нормално нещо за Спарки.
Иначе си страда от нормалните болежки на Спарки, които може да ти ги каже сервизен специалист. Аз съм работил и с двата и просто правя сравнение и съм стигнал до извода, че 261 sucks. За сравнение на Спарки с истинските марки - правено е и няма смисъл да го коментираме.Спарки наистина е по-добър от гореизброените хоби-марки, ама не е в графа профи. И още по-важно за темата - не е във възможностите на колегата kalin2505, който каза до 200 кинта. Най-близко до тая цена е Спарки бпр 220.
Аз говорех по въпроса с спаркито,не е единствената машина дето ми е минавала през ръцете,имам по стария модел на http://www.proshop.bg/rw/items/makitahr ... 2470t.html този перфоратор и освен теглото не виждам друго с което е по добър от горния,то по каталог разликата е 100 грама ама като ги хванеш в ръка се усеща друго :-D спаркито с металната кутия си понатежава и не става за една ръка прав си,но мен това не ми е създавало трудности аз съм хилав и след една случка с перфоратор от по-тежкия клас при среща с арматура вече с една ръка не пробивам,освен ако не дупча тухлена стена.С ключа проблеми не съм срещал,но рядко ми се налага да дупча в таван,вероятно това го е запазило,а с тоя съединител дето всички се оплакват от него никога не съм виждал ядове вече се съмнявам,че аз съм калпав и не създавам сериозна работа на машината,защото приятели с подобни машинки са споменавали за проблеми,но доколкото знам се регулира.По въпроса с цената си в грешка,макита и бош от този клас на такава цена не съм срещал верно има зелени бошове за по 300 лева но аз пред зелен бош бих предпочел да си къртя със секач и да пробивам с маткап.Дали е българско или не трябва да каже някой от завода,знам че имат изнесено производство в китай,но и бош са така от доста време.И въпреки цялото оплюване на марката аз усещам спаркито с по-силен удар от макитата,с бош сравнение не мога да правя не съм ползвал перфоратор от синята серия.
А за парите няма смисъл да криеш от жената купи си от подаръците,които продават в форума,мисля че за домашна употреба гаранцията не е жизнено важна при толкова изгодни цени.
gogo1113 - специалист
Колега, сигурен съм че за зеления Бош говориш без дори да си го виждал. Със сигурност не е по-зле от въпросното Спарки, за "длето" и дума не може да става, така че не лъжете човека с напразни твърдения.
Chefo77 - майстор
А и като се има предвид, че има зелени Бошове, които вътре са стари сини серии ... твърдението че Спарки са върха на сладоледа изглежда още по-смешно. Киро, преди да пуснат Спарки на пазара, с какво къртеше бре пич? Ти вярно - хващал ли си някога друго освен Спарки в ръцете си? Има хора, които като кажат Макита и мед им капе от устата, има и такива за Бош, Хилти ... Ама за Спарки за първи път срещам.
Няма ли да се включи някой луд фен на Будгет или Феърлайн, та да затворим цикъла?
И що не ги харесвам (по принцип) - в старата фирма имахме едно 500 или 550 ... или пък беше 650 ватово Спарки професионално, а цената му през 2005-а беше 250 лева с отстъпката. В метална кутия!!! За пробиване на отвори 5 или 6 мм за дюбели за клипси за первази беше перфектно. Обаче за всичко останало една тухла четворка на име Айнхел за 120 лева (ама 900 вата) и ей-оня зелен Бош по-горе (220 лева) го правеха смешно. Да ти пикая на професионалния инструмент, в гаранционния срок 3 пъти ходи в сервиза. Та какво викаш за надеждността? И хайде да не казвам какво ми приказваше преди време един дистрибутор на Спарки за начина, по който си изпробват нововъведенията ...
И между другото - да потвърдя за съединителя - навсякъде даваха някакви 30 НМ въртящ момент ... голям винт от онези, с които монтират дограмите - 8 см - в чамова талпа 10 см въпросното Спарки го завиваше до средата. Включваше се съединителя. После вземахме винтоверт Бош 14.4-2, 35 НМ въртящ момент ... и влизаше докрая.
kalin2505 написа:
май ще трябва да скрия още някой лев от жената и да си взема по-скъпа машина :evil:
Пич, не се занимавай с глупости, остави жена си на мира или си вземи друг инструмент освен перфоратора. Каква ти е ползата от 7-а серия, ако ще ходиш само до магазина с нея?
freshenero - специалист
млоя за мнение И това е заглавие на тема !!!??? :?: Нищо лично но,малко повече уважение към езика!
Kirilpm - специалист
E хайде кажи ни какво ти е казъл дистрибутора,ще ни оставиш непросветени.Ти ме изкара и луд фен на спарки? - глупости,половината машинки са пълна скръб като започнеш от големите "тухли" перфоратори през зегете през оберфрези,че и онея хубавите ел резачки за дърва,питай е така за спорта ако познаваш някой дърводелец,който ги е ползвал за отзиви.Зелен "Бош" съм ползвал и затова ми е доста смешно като чуя,че бил стар модел от синята серия :mrgreen: Как като отиде вашта машинка 3 пъти в сервиза веднъж не и пипнаха съединителя,че да спре да приплъзва?Не съм чул някой да се оплаче от съединител след първото влизане в сервиза,а имам доста познати с подобни модели на спарки.А по въпроса със къртенето беше шега,но явно не я хвана,не твърдя че с тази машина може да се кърти ефектривно,по етикет може,но аз къртя с чук и секач,нямам толкова за къртене и толкова в джоба за хубава машина.За мене брп261/241 са най-близко до професионална машина за тази цена,но истинските машини започват от 400-500 и нагоре,там където са хилти деволт милоки.Това което аз препоръчвам е един лек перфоратор спарки и един тежък от промоциите на райдер ейнхел и другите измислени марки,с някои от тях може да се кърти,но е повече на късмет работата.Това за домашна и не толкова натоварена професионална работа,въпреки че на моя перфоратор съм му скъсвал гъза от дупчене и не ме остави.

Тема "млоя за мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: