Най - вълнуващия въпрос зимно време.
БАДАНАРКА - напреднал
Бойлера ми е 80 литров.Да добавя че,котела с водната риза е свързан към бойлера.Ползвам го за затопляне на банята и бойлера.Не гори постояно през зимата.За това реших да добавя и слънчевия панел.Иначе на РС ще си бъде над системата.За предпазителен клапан идеята е добра.Идеята е единия кръг работи лятото,а другия през зимата-от време на време.
Особено ме впечатли схемата на 2v6 (при източване на топлата вода, студената преди да навлезе в бойлера минава през топлообменника)! Самостоятелна разработка ли е? Предлага ли се изготвяне на подобни инсталации на пазара и колко биха стрували, ако не броим соларния панел? Вероятно би могла да се ползва и за обикновен бойлер с един вход и един изход. Идейни са и показанията за положението на слънцето, мощността от панелите и т.н.
2v6 - майстор
krasin написа:
Особено ме впечатли схемата на 2v6 (при източване на топлата вода, студената преди да навлезе в бойлера минава през топлообменника)! Самостоятелна разработка ли е? Предлага ли се изготвяне на подобни инсталации на пазара и колко биха стрували, ако не броим соларния панел? Вероятно би могла да се ползва и за обикновен бойлер с един вход и един изход. Идейни са и показанията за положението на слънцето, мощността от панелите и т.н.
Това е може би най-евтиния вариант за неръждаем бойлер - лесно се прави втори извод отдолу (5-10 лв).
Пластинчати топлообменници се намират под 100 лв.
На бойлер с фланец също може лесно да се добави втори извод - винаги е по-лесно и евтино по този начин.

http://sofia.hobby-site.com/online/index.html

Тема "соларна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: