Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
hygro - майстор
Тани написа:
Мисля , че мерят налягането или бъркам?
С манометър не става. Налягането е едно и също, дори и фреонът да е наполовина. Манометърът показва единствено налягането на фреоновите пари при съответната температура, а то не зависи от количеството на течната фаза :)
lov - майстор
Мери се с вакум метър всъщност комбинация между двата уреда няма как по просто да го обесня. Хладилните техници ползват малко подобрен вариант с който се отчита директно температурата на изпарение на фреона в зависимост от вакума в смукателната страна на компресора.Има няколко скали за целта. Така косвено може да се съди за количеството фреон в системата.
Принципно е възможхно изпускане на част от фреона от заварки след дълъг период от време. такива течове не се откриват и с халогено търсач. Но пък на мястото на проблемната спойка се омаслява и по това се познава. Заедно с фреона се движи и много малко количество масло и то избива на тези места. даже после по тях полепва и прах така че се вижда много ясно. Друг случай на изпускане е от самия изпарител /камерата/. Там проблема възниква в следствие на микропробив. Получава се поради съхранението на осолено продукти в нея. Колкото и добре да е боядисан и лакиран след продължително ползване това покритие се нарушава и в следствие на контакта между солта и алуминия възниква корозия и се появяват микроотвори. Самата конструкция е толкова нежна че няма на къде дебелината на стената е 0.2-0.3 мм. И там като се забърше и подсуши може да се види много лекото омазняане.

А относно цените на хладилниците на вънка колегата да не спекулира с това доста по ниски са в сравнение с нашите. Ама то така нали трябва да се продават втората ръка които хората си изхвърлят защото вече са от по нисък енергиен клас. Отделно цената на ремонтите там е толкова висока,че не си заслужава разправията.
denuchi - специалист
На село имаме един хладилник Саратов. Руско производство от 1971 год. (по стар и от мен) все още си работи е с леки проблеми тази година. От вибрации една тръбичка се беше спукала и всичкият фреон R12 си беше заминал от там. Малко го поразглобих източих колкото може от старото масло. Заварих една игличка поставих масло заредих с R134 и си работи без проблем. Подържа 5-6 градуса. Колко ще изкара с това масло и този фреон незнам, колкото толкова и без това го бяха отписали. Винаги се намира от къде да изтече фреона.
lov - майстор
Как ме вкарваш в спомени. Имам два такива всъщност вече един щото другия го подарих. преди години. На тях съм се учил. Този дето го подарах беше със заклинил компресор. Рязах го и така не разбрах защо беше заклинил. Напълних го после и дълго време стоя на вилата.
Скоро ходих на гости и човека си го беше пребоядисал и сменил уплътнението на вратата. напарвил го като нов. И каза че него сменя за друг. А този дето остана при мен тогава от мераци му смених камерата с по голяма.Както при тебе от вибрациите се беше пробила капилярната тръбичка. Оправих му изолацията че беше със стъклена вата. И съм го засилил в една селска къща дето ходя веднъж в месеца. До сега не ме е предал да студи биричката.
filmatoplo - майстор
Като става дума за разход -чета данни за 1 вертикална хладилна витрина , мощност 3200 вата и разход за 24 ч -3,8 киловата .Много ли е -малко ли е , за чисто нова. :? То кат печка мощно. :)

Тема "Хладилник- дзверски разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: