Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lov - майстор
Аз ти предложих най удачния със пресата.С нея можеш да си правиш слепвания на каквито и разстояния искаш. Ограничението ти е максималната дължина която има самата тя. Даже от самия ръкав найлон които се продава можеш директно да си изкарваш джобчетата които ти трябват.
Ама или ти е дебела главата или не искаш да вденеш как се работи с такова нещо.
batmana - напреднал
Още вчера тръгнах по магазините да търся такава преса. Утре ще обиколя целия град и ще искам на място да ми покажат как се работи, защото не ми се дават 30-40 лева и нищо да не стане. Търсих из нета преси, но не мога да намеря по-евтини. Ако можеш да пратиш някой линк да видя къде какво предлагаат ще съм благодарен.

П.П. Иначе тиквата ми не само е дебела, но и празна :goodman: .
lov - майстор
Значи познал съм без да пия хапчета за познаване. :lol:

Какви 30-40лева. Това струва под 20. А линк де да ти търся. Моята както ти казах е от магазин ТСМ но съм виждал и по домашни потреби и магазините за по левче.
Поиграх си си да ти покажа как се лепи но се оказа че имам само такъв ръкав които е матов иначе има и прозрачен. А и джоб за проба не можах да намеря Отделно много рядко го ползвам защото лепя повече най обикновенни пликове. Другата подробност е че не ми се разправяше да спирам нагревателя който е за отрязване на излишния найлон и практически с него правих залепването. За да се изолира ми се слага отгоре едно парче хартиена лента. С другия шева става равен и гладък защото там се притиска по добре. А и трябва да се изчаква няколко секунди за да изтине. А пък и този на всичкото отгоре е термосвиваем и при нагряване се свива. Последната снимка то май ще излезне първа е по детайлна се вижда къде реже и как залепва. И пак повтарям шева става равен даже херметичен с друг найлон. Този се ползва за други цели.

Прикачен файл

S6000043.JPG

Прикачен файл

S6000042.JPG

Прикачен файл

S6000037.JPG

Прикачен файл

S6000036.JPG

Прикачен файл

S6000035.JPG
peter_m - специалист
Изображение

Това лепи или реже - наглася му се времето за нагряване, както и му се сменят телчетата - може да е като тел за рязане или плосък тел за лепене.
sspoko - специалист
Колегата е прав с такава машинка можеш да си го разграфиш както искаш, аз самия ползвам такава /ТСМ/ от много време , но виж после с цепенето на отворите ще е мъка определено.
lov - майстор
Що да е мъка залага си предварително картончета с почти същия размер и после само го цепва лекичко в единия край. Карточето служи като подложка за рязане и е за многократна употреба.
Иначе и моята преса си има таймер за нагряване. Е само със светодиодна индикация е но върши работа а 1-2 секунди задръжка не са проблем защото е сметнат за най тънкото фолио с което може да се работи.
Да не говорим че после ще му се и радват в къщи на придобивката като разберат какви предимства има при опаковането на храни.
kam34 - специалист
И що ти е цялата занимавка като оригиналния джеб струва 29ст в онлайн магазина който ти сам даде http://www.offex.bg/showproduct-4466.html

Виж колко струват 50 джоба http://www.offex.bg/order-4466.html + 5лв за доставка > Айде приятно нареждане на картинките.
batmana - напреднал
Повечето от картинките са по-големи от готовите джобчета, а някои са наполовина по-малки. Затова искам да си направя.
kam34 - специалист
Купи си машина и си направи тогава.
batmana - напреднал
И с машина пробвах и пак не стана :(.

Тема "Как да разграфя найлонов джоб?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: