Ел. инструментите. Консумативи.
rolls - специалист
zz_stefanov написа:
... Райдера с долен двигател, който има по слаб удар от 261Е...
Да да, най-вече е по-слаб! :lol:
kam34 написа:
Удря колкото две Спаркита :cool:
Абсолютно вярно е! Имам един такъв HD11. Много съм доволен, за къртене и за конзолки с корона в тухли го ползувам и си върши работата супер.
valat111 - специалист
Chefo77 написа:
Погледни и Kress 800 PE.
Аз се колебаех между него и 2400 (както и още един перфоратор) преди време. Е, взех Крес-а, грам не съм съжалил досега. При директно сравнение с посочения Бош - пробиване на отвори в замазка - Крес-а бие.
Далеч съм от мисълта да прехвалвам Крес-а, но за толкова пари - много добра работи. Иначе и аз искам Хилти :cool:
А опитвал ли си Макита HR2470? Ще останеш изненадан [-o<
Chefo77 - майстор
valat111 написа:
Chefo77 написа:
Погледни и Kress 800 PE.
Аз се колебаех между него и 2400 (както и още един перфоратор) преди време. Е, взех Крес-а, грам не съм съжалил досега. При директно сравнение с посочения Бош - пробиване на отвори в замазка - Крес-а бие.
Далеч съм от мисълта да прехвалвам Крес-а, но за толкова пари - много добра работи. Иначе и аз искам Хилти :cool:
А опитвал ли си Макита HR2470? Ще останеш изненадан [-o<
Да, 1:1 са с Крес-а. И на къртене, и на пробиване с удар.
galin56 - специалист
Хайде да поизровя тая тема от миналата година. Тъкмо има понатрупан опит с модела. Някой ползва ли го тоя модел перфоратор? Отзиви? Намирам го в нета на доста примамлива цена от 289лв. За параметрите, които са описани цената е доста добра и има и режим "къртене'.
За какво ми трябва - започнал съм ремонт в новозакупения ми апартамент и имам да сменям всичките врати - с външната общо 7. За 3 поне от тях със сигурност трябва да може да бутне касите -на тоалетната, банята и кухнята панела е дебел 6-7см. Ще го пробвам и на другите каси - ако стане добре, ако видя че не става с него ще търся някой с по-голяма машина. Но и 3-те само да бутне пак добре и искат по над 50 лв за каса. Имам да правя канали за ключове за осветление, да прекарвам нов кабел за бойлера, да местя контакти(поне десет), да сменям тръбите в банята, плочки за къртене и канал в мозайка, да пробивам отвори за въздуховоди(планувал съм след нова година да събера пари да си купя горивна камера(камина) със въздушна риза. Та за това. Мисля, че ще си избие парите само от този ремонт и после машината ще си остане.
Та ползва ли го някой и мислите ли, че ще свърши тази работа която съм описал. Единствено съм песимист за касата на външната врата и хола, но ще го пробвам и ще видим(ако стане - стане). Ако сте песимисти за тоя модел нещо за подобни пари?

Благодаря предварително на всички коментари по темата.
При тази работа, която ти предстой - избиването на парите е гарантирано, плюс екстрите при които човек сам си върши работата - не чакаш никого, работиш чисто. Неко специалистите да препоръчат най-доброто като модел на техниката в този случай.
kalpev - специалист
Предварително избързвам да напиша, че не съм ползвал този модел перфоратор. Но ми се ще да ти споделя личното си мнение като човек минал по този път. Преди време трябваше да правя точно същия ремонт (все едно те чета да пишеш за моя апартамент), който ти си описал и ден преди да си закупя избран от мен перфоратор, случайно попаднах на този форум. Изчетох всичките теми в раздела от първата до последната страница, отне ми дни. После без колебание си закупих перфоратор Makita-HR2470 с подарък свредла за бетон, който беше по-скъп от първоначално избрания от мен "BOSCH", но не съжалявам за миг и до днес. Съфорумците се оказаха много прави - това е страхотна машинка, лека, удобна, производителна, с мек удар и не те болят ръцете даже и след часове труд. И ти остава за години, години напред като инструмент, за разлика от евтините смъртници. Нямах проблем с къртенето, каквито опасения имаш ти, държа се много добре, но не трябва да я товариш, все пак основната й дейност е на пробиване. На пръв поглед виждам, че Маkita-та е по-лека и по-мощна от модела, който си избрал ти. Освен това, като си закупиш отделно комплект хубави свредла за бетон за "BOSCH"-a и ще стопиш част от разликата в цената, защото за Маkita-та още е в промоция да са подарък.
В крайна сметка избора за перфоратор си е лично твой. Но не забравяй най-важното - задължително си купи хубави и маркови длета, свредла и копачи, защото бързо ще разбереш, че по-евтините не си струват и няма да ти свършат работа, но от пестене ще си докараш много главоболия.
Пожелавам ти безпроблемен ремонт :yawinkle:
galin56 - специалист
Здравей Калпев,

Мислиш ли, че с Макита-та ще мога да бутна касите? Гледах го сутринта и тоя модел на Макита, малко по-скъпичък е вярно, но както си написал ти дават комплект свредла, които ако са истински компенсират разликата. Насочих се към Боша защото има функция "къртене" а при Макита не видях такава. Един колега също е работил с Макита(не тоя модел де) и много се хвали. Та мислиш ли че Макита-та ще се справи. По принцип сега като взимам такава машина няма да гледам да издребнявам до 20-30лв. разлика в цената, така, че цената ще я преглътна ако съм сигурен че е по-добра от Боша. И последно ти като я имаш Макита-та - има ли всъщност наистина функция къртене и става ли за къртене или само отвори?
kalpev - специалист
Този модел на Мakita има функция къртене и ще ти свърши работа за дейностите, които си описал. Аз къртих 2 каси за разширение, правих си канали и отвори за конзолите, и нямах проблеми, но пак ти казвам - не я товарех в тази й функция. Плочките пък ги бутна като на шега, страхотна машинка е. А дали е по-добра от BOSCH-а може да ти каже само някой, който е работил и с двете. Но от прочетените съвети в този форум на хора, които с това си изкарват хляба, мненията клоняха за Makita и до ден днешен не съжалявам, че ги послушах.
Както и другите мнения - да се ползват само качествени свредла, длета, шила и копачи от реномирани производители. Освен това, ремонтът ти въобще няма да свърши само с основно къртене и прокопаване на канали и отвори. Като стигнеш до фазата да си слагаш рафтове, шкафчета, гардероби, бойлери, етажерки, стопери, лайсни и какво ли още не, ще разбереш защо си заслужава да си купиш нещо по-скъпо, но носещо удоволствие от работата.
galin56 - специалист
Хм, благодаря ти за коментара.
То като цена са еднакви. В тоя сайт където търсачката казва че е най-евтино Макитата е 318лв. , а Боша 289лв. То като сложиш и 5 свредла по 6-7лв (в най-добрия случай ) и тя цената наистина е една и съща. Щом казваш че си успял да бутнеш касите с нея почвам да клоня вече натам. Ако не се пяви някое мнение за Боша ще взема май и аз Макита. А за касите няма да я товаря, по една на ден ,от големите де, да свалям пак доволно. Тънките каси би трябвало да ги бута за по 20-30 минути. В апартамента сега не се живее така, че не бързам за никъде.
kol4ooo - напреднал
работил съм с GBH 2400 профисионално,правил съм хиляди дупки с 16 боргия за парапет и не можах да го повреда,прекрасна машина

Тема "BOSCH GBH 2400 ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: