От мобилни телефони до цифрови камери
a_nikolov - специалист
Преди време мислех да закачвам тази платка http://elimex.bg/product/28512/mp3-1-mp ... radio.html , към един Blaupunkt CAR300. За жалост не съм намерил още експериментален такъв, а не ми се разваля тоя дето е в колата. И най-вече няма време. Иначе при тоя модел мислех да закача изхода на платката за изводите на магнитната глава на касетофона. Самата платка да поставя на шейната пред капака така, че като бутнеш с флаш или карта памет "вратичката" за гнездото на касетата да се виждат входовете на четеца. Захранването може да се осигури от стабилизатор със схема 7805 вързана някъде за 12V вътре в касетофона.
Управлението освен с бутони изведени от платката е възможно и с дистанционно на 36kHz ако се постави IR приемник за дистанционно управление.
За твоя модел касетофон предполагам, че също е възможно да се преправи, но трябва да се прегледа за възможности.
hidrazin - майстор
a_nikolov написа:
Иначе при тоя модел мислех да закача изхода на платката за изводите на магнитната глава на касетофона.
Така няма да стане.
a_nikolov - специалист
Защо мислиш така?
fox_vt - майстор
Да ама моето е CD не е касетофон и е с падащ панел който използвам и няма как да се вгради нещо в самия панел.А иначе в CD то вероятно трябва да се закачи нейде преди усилвателя за да стане работата.
hidrazin - майстор
a_nikolov написа:
Защо мислиш така?
Хич и не мисля.По-горе съм дал линк, където обсъждахме такава тема.Прочети и ще разбереш.
Нямам време а и нерви пак да пиша едни и същи неща.Ето чети:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... apsed&sb=5
Mega - специалист
... Един приятел си купи касетка от този тип: http://www.electronics.bg/index.php?cPath=30005_20107

и си реши проблема. Има най-различни разновидности. За USB, за Transmiter ...

Ето тази има и слот за карти и направо плейва от там. http://www.electronics.bg/product_info. ... d=21003371
inspo - майстор
Тези дни и аз си интегрирах едно трансмитерче за 6 лв.
От касетофона ползвам само захранването- мястото на една лампичка :-)
Не съм професионалист в тази област затова стана малко по бавно, но стана.
На FM 90.0 качеството е добро. Слота за карта и дисплея останаха вътре, но те не ми трябват.
Изкарах отпред и датчика за дистанционното. Той в трансмитера не ловеше както трябва, а в касетофона въобще.
Ето и крайният резултат.
Радиото е антика, но на мен ми върши работа и в този вид.

Прикачен файл

SS852658.JPG

Прикачен файл

SS852656.JPG

Прикачен файл

SS852655.JPG
maddoktor - специалист
inspo написа:
На FM 90.0 качеството е добро. Слота за карта и дисплея останаха вътре, но те не ми трябват.
Изкарах отпред и датчика за дистанционното. Той в трансмитера не ловеше както трябва, а в касетофона въобще.
Ето и крайният резултат.
Не че нещо друго - ама можехте и друг начин за включване:
На самото тяло на трансмитера - една женска букса с гайка за 3.5мм стерео жак - и от там с кабел към AUX - така чиста работа а и става мобилно където има 12 волта :)
inspo - майстор
Трансмитера си беше мобилен преди да го вградя. Идеята е да е в радиото.
SHADOWAWS - специалист
inspo написа:
Ето и крайният резултат.
Я! Аз имам същата синя точка! Ама за да не си усложнявам много много живота миналата есен, просто си взех една касета за плейване като тая по-горе по постовете (но без опцията за карта памет), взех си и един преходник от 3,5 за 2,5 жак и пълня картата с памет на Едната ми Нокия и хоп - мп3 плеър! ;)
На въпросната касета и прокарах кабела през синята точка и отзад на шейната и през кората на таблото (че кабела хем беше много дълъг, хем касети не си пускам в колата).

Тема "Набутване на USB порт в стар касетофон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: