• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 31
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
sstefanov - майстор
Хайде да ни покажеш апаратура, която да произвежда повече енергия, от влаганата в нея (т.е. КПД > 1)
С 2 думи: апаратурата се самозахранва (това е КПД=100%) и произвежда допълнителна енергия (с процентите над 100). Иначе никога няма да ти повярвам!
tgv - специалист
Няма никакъв смисъл да Ми вярваш. Мога да Ти дам поне три варианта от които ще си повече от Доволен. Но нямям точна разработка която да ти реши проблемите изцяло. Ако можех да ти я дам, тя по всяка вероятност щеше да Ти струва доста Пари в готов вариант. Затова нека да продължим по въпросите с особенностите на ВОДАТА а другите Неща ще се наместят логически.
Последна промяна от tgv на ср дек 21, 2011 11:33 pm, променено общо 1 път.
valqk - специалист
Един приятел наскоро ми хвали някакви руски електролизни котли. Виждал съм ги на снимка - струват към 600-1500лв (зависи от мощността) и уж били много ефективни. Каза, че мисли да купува, защото ходил при някакъв, който изхвърлил пелетите и се топлел за 300лв на месец 250-300м2 :?
Ще ми е интересно да го видя, само потривам ръце да го вземе.
Мой личен опит - пробвах да правя такова нещо и имах сериозен проблем с отделянето на окиси и киселина по електродите. Също както и отделянето на газове от тях. По-ефективен вариант ми се оказа голи нгреватели (без корпус дирекно във водата и около тях занулена мрежа (да може да се пипа без притеснение водата).
Голите нагреватели бяха в пъти по-ефективни от електролизния нагревател. Предполагам не съм уцелил добавка на водата или електродите, но определено куцаше нещо. :-)
Ще ми е интересно да пуснеш опити, които си правил и какви са резултатите.
А ако изнамериш начин да вдигнеш и КПД-то над 100% Ехеееееее :) Ще настане световна криза. :partyman:
tgv - специалист
В112 Ти май не си от черпещите Потребители.
П.П. Колега valqk, правилно си забелязал някои НЕДОСТАТЪЦИ. Вече от 2 години има и Българска фирма, която даже беше и на Сройкото, но сигурно има проблеми с сертификацията, и стандартизацията. И можеш ли да предположиш ЗАЩО? Защото Водата е различна, на различните места.
Последна промяна от tgv на ср дек 21, 2011 11:45 pm, променено общо 2 пъти.
sstefanov - майстор
ОК, щом ще говорим сериозно, така да бъде:
Колко ще ми струва 10 kW машина с KПД 150%?
(ако не със 150, с колкото може, ако не 10kW пак колкото може).
Кажи цена, демонстрирай и може да си стиснем ръцете.

Всичко останало са празни дрънканици.
jekasus - майстор
Еми давай - снимки , какъв вид жилище и колко кв.м. отопляваш и какви пари излиза на месец. Нали го ползваш от 3 години.
sstefanov - майстор
Такива теми обикновено се пускат от технически неграмотни хора (не казвам, че и сега случая е такъв!), които чели-недочели по форумите си мислят, че са хванали Господ за шлифера.

Но като опрат нещата до доказателства нито един не се е показал.
Та ако и tgv не покаже такива, мисля да причислим и тази тема към кошчето на неграмотниците. Вие как мислите?

Аз зададох конкретен въпрос с конкретни изисквания.
Не получих отговор!
vvventsi - специалист
Tgv,много си глупав,аве що не вземеш изходящата енергия и не я върнеш на входа,така няма да даваш пари за ток,нали имаш КПД по голямо от 100%!Как може да не си се сетил за това?
tgv - специалист
Колега Умнико, а ти можеш ли да я Върнеш с 100% КПД. Аз мога да ти Осигуря 108% КПД. Колега Умнико кому е нужно като вкараш 100% КПД и изкараш 108% КПД, да я връщаш Обратно.
От Мен да занеш, това с правенето на ток е Бошлаф Работа!
Колегите с Климатиците от 100год. постигат СОР 1.5- 9 при КПД 7% на Компресора, и въобще не подозират че съществуваш!
Последна промяна от tgv на чет дек 22, 2011 12:42 am, променено общо 1 път.
valqk - специалист
Загорка, много се газираш :) няма сми :drinkers:
Намерих линк към въпросните руски чудеса: http://www.asvgroup.com/ochag6_bg.html
Някой имал ли е досег с такова, че ми е любопитно... тях ми хвали тоя приятел. Дано си вземе :)
Може да не успея да му го разглобя, ама поне ще го разгледам :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 31

Тема "ЕЛЕКТРОДНО - ЕЛЕКТРОЛИТНО ОТОПЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: