Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Окака Чука - специалист
ivayloandreev написа:
.Но както и да е, сега проблема е налице, те са в безизходица, защото пари няма как да се отпуснат и трябва да се направи нещо, защото те явно директорите на училището, искат хем да има свършен ремонт, хем и без пари, ...

ДАРЕНИЕ!
Така му казват на законния подкуп! Има го в яслите, детските градини, ВУЗ-овете!

Директора да хване некое от гаменчетата на училището, да заплаши мама му и тате му, че ще го изключат заради лошо поведение... но, все пак ако има някакси как, ей така да направят едно даренийце на училището за около две-триста лева за ремон на кенефите, и синчето им нема да е изключено :wink:

ПП: Туй за: "хем ремонт, хем без пари" малко ми звучи като "хем х*я в п*тката, хем душата в рая"... демек-неква "Утопия" :-D
професионал - специалист
Тани дава една наистина добра идея! :thumbs:
l_bonev - специалист
И аз мисля,че най правилния отговор е на колегата Тани,преди да е станало късно.Да видите тогава как ще се намерят пари.Човека лапнал кинтите или фирмата извършител ще се стреснат. :axe:
ivayloandreev - помощник
Карате ме сериозно да се замисля върху ситуацията.Явно ще трябва да му кажа на домакина, да преговорят нещата още един път с управата на училището, тогава вече ще преценя от моя страна, дали да помагам или ако останат с някакъв опасен вариант, да си носят сами отговорността.
marian1 - майстор
Добре де, нали има черно на бяло договор- там няма ли включена отговорност? Неустойки? Това не попада ли под някаква задължителна гаранция? Според Европейското законодателство, всичко е с 2 години гаранция - не може ли и тук да се гони това? А не може ли да се отиде до шефа на фирмата, и да се опитате да проведете един човешки разговор - все пак може човека и да не знае, а да се ангажира, ако не - ами подсетете го че ще ходите до Борисов, или господарите, или някоя телевизия - няма как плочки на 1 година да падат - ама никак! В никакъв случай не предприемайте каквото и да било, преди да говорите с шефа на фирмата, после поискайте тв и чак тогава бутайте - няма ли юрист който да консултира това всичкото - да се направи протокол, свидетели, снимки - търсене на съдебна отговорност, ако шефа се дърпа - ми поскажете, че ще оставите плочките така да ударят на някоя мутра детето и да чакате да видите какво ще стане - понякога човек трябва и така да стимулира някоя дейност когато е в полза на деца! .....
masterval - майстор
Аз бих направил следното. (Правя уговорката, че поради оскъдицата на кинти)
На всяка кухтяща стена правя няколко дупки там, където се съединяват плочките. Но пробиването трябва да не е с бормашина или перфоратор, а с диамантена боркорона за флекс. Така ще се избегне падането на цялата стена :-D Отвора да е колкото може по-дълбок (ако може да се стигне до същинската основа) и по-широк. През дупките се налива нещо, би могло и да е от лепилата в туби за пистолет или Ц-200 с голяма спринцовка. Нещо такова би трябвало да реши проблема.
В ремонтираните тоалетни задължително да се сложат табели, че сексът там е опасен! Не че е забранен, защото веднага ще почнат да опитват и ще падне всичко върху девойчето...
Не разбрах, за кой град става въпрос, но ако е за София, мога да помогна с флекс и 8 мм боркорона към него.
ivayloandreev - помощник
Със сигурност има договор, това е държавно училище, друг е въпроса каква договорка имат под масата, щом като не се търси отговорност от тези, който са правили ремонта, сами си правете изводите.По принцип дребни ремонти се извършват от домакина и сега той трябва, да оправи тази каша с минимални средства.Разговарях с него преди малко и ми каза, че важното е плочките да се закрепят здраво, за да не падат, дори и да не изглежда кой знае колко приятно трябва да стане, за да не е рисковано за учениците, предложих му идеята за дюбелите и лепилото, и той се съгласи, така че най-вероятно така ще се процедира, ако до петак не излезе някое по-добро решение естествено.
При всички положения ще правя снимки при всяко действие и ще ги сложа в темата, за да си кажете мнението, а и по-време на процеса може да хрумне на някого някоя идея.
marian1 - майстор
Да, хрумна ми и друга идея - домакина май иска да позамаже гафа! Няма да пиша повече за да не го калям - но щом не иска никой да търси отговорност за действията на нам си коя фирма към нашите деца, а се опитва да замаже гафа - значи нещо му е гнила и на него работата!
boreto1 - специалист
Някой е прибрал кинти от тез ремонти :mrgreen:
chapara - майстор
От кога го констатирах :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Тема "Проблем с отлепени плочки в училищна тоалетна." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: