Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Trifun - специалист
Някой по-горе спомена за рибарски тежести ...
Защо не разтопиш малко олово, да си го излееш в подходяща форма и да го монтираш след това ?
Оловото е сравнително мек метал, разтапя се лесно - на котлон или с газова горелка, а след като изстине се работи лесно с него - разпробиване и т.н.
MamaMy - майстор
Имам олово на пръчка и сигурно е подходящо за тези цели, но ще е доста по скъпо от бетона. :?
Trifun написа:
Някой по-горе спомена за рибарски тежести ...
Защо не разтопиш малко олово, да си го излееш в подходяща форма и да го монтираш след това ?
Оловото е сравнително мек метал, разтапя се лесно - на котлон или с газова горелка, а след като изстине се работи лесно с него - разпробиване и т.н.
Както казах, живея извън БГ и не познавам много хора. В смисъл, че няма от кого да взема. Аз нямам. Ако трябва да купувам...кой знае къде ще му излезе края. :? Лепило за плочки имам доста - остана от ремонта миналата година. Тъкмо ще влезе в употреба.

Благодаря на всички за съветите. :)
Най накрая остана време за поставката. Ето какво направих.
Залепих горната страна с хартиено тиксо за да не изтече лепилото.
Изображение

Подложих с готварско фолио и сложих първия слой мрежа.
Изображение

Силиконов маркуч останал от аквариума.
Изображение

След което излях част от лепилото и сложих втори слой мрежа, този път на парчета.
Изображение

Отново лепило и още един слой от парчета.
Изображение

Излях останалото лепило и сложих последния пласт (цял) мрежа.
Изображение

Жената тъкмо переше, та използвах случая и поставих поставката на пералнята, точно когато започна да центруфугира. :-D Както се казва, да излязат балончетата въздух.

Въпросът ми е, при каква температура да я държа, докато изсъхне - при 22-23°C или при 15°C?

Тема "Съвет за поставка/основа на стояща лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: