Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bigdragon - майстор
Твърде вероятно е една част от графичните елементи да е "ситопечат".
mcm - специалист
Кантовете може и на ръка да са правени, но за картинките и надписи залагам на ситопечат.
tripioo - специалист
shotik написа:
Поставям въпроса по друг начин-

Как се казва техниката ,с която се нанасят кантове и шарки на велосипедите,при изписване на букви е "калиграфия",в изобразяването на икони е "иконопис",в дърводелството мисля ,че е "инкрустация",в съвременното изписване на коли е "аерография",а тук при тази техника как трябва да се нарича ?
инкрустация се нарича вкарването на недървесни материяли в дървеният деайл (метал , камъни , пластмаса стъкло и тн) иначе е нанасяне на дзп .... а аерографията е боядисване (рисуване) като носителя на боята е сгъстен въздух... (като се гони по тънко и равномерно покритие)
MrMurdjo - майстор
bigdragon написа:
Аз залагам на следната технология:
Ваденка и следващо фиксиране при висока температура 100...200 С градуса.
=D>
Подкрепям
shotik - майстор
Открих този клип,в който е показано начин на работа ,явно ще го гледам доста пъти за да го запомня, а после при боядисване и правене на шарките ще се изпотя много :-D

http://www.youtube.com/watch?v=KDL1aLWwCKw

Моля ,ако някой разбира езика в клипа,нека напише дали казват с какви бои се се работи.
tripioo - специалист
+1 ЗА ХАРТИЕНО ТИКСО И ОСТЪР НОЖ :supz:
иначе не се споменава име на боя ....
грунда е за карбон (такава е рамката)
часта с тиксото е ясна ....
отпред е ваденка ...
а накрая се използва ува и увб (ултравиолетова и инфрачервена ???)защитен лак който с 2 думи запазва цвета на боята ...
ArturDent - Почти Безобиден
tripioo написа:
грунда е за карбон (такава е рамката)
Силно се съмнявам, че колелото на питащия е с рамка от карбон.
:-D :shock: :?
Изображение
tripioo - специалист
shotik написа:
...... с какви бои се се работи.
пита човека и му казвам ... буквално какво се казва в клипа ......
lov - майстор
За да не се дърлите толкова тиксо ножчета и тем подобни не са се ползвали. Ходехме на практика в завода и съм виждал всичко на живо.Практиката на някои от нас беше точно във велосипедния цех. Линиите се правеха на ръка от едни лелки за мен тогава. Тук там се слагаха ваденки и толкова.Но на доста по късен етап. Сито печат не си спомням да е имало но нищо чудно да е имало защото в една друга текстилна фабрика в която работеха родителите ми правеха платове със разни шарки на сито печат. При това многоцветно изпълнение. Ей колко отдавна беше това връщате ме в ученическите години. :wink:
batkotony - специалист
tripioo написа:
+1 ЗА ХАРТИЕНО ТИКСО И ОСТЪР НОЖ :supz:
...часта с тиксото е ясна ....
Обърни внимание на откъс от 1.24мин. до 1.35мин. от клипчето...там "тиксото" се реже с наистина остър нож... :wink:

Тема "Как се правят тези кантове и шарки ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: