• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
Gnus - специалист
Телешко с бамбук и гъби...

Заради торксовете си бях купил тая дреболия от "за 1 лев", но съсипах пластмасовата кутийка.
Винаги съм си мечтал да имам джобен комплект инструменти. Помолих тъща ми да ушие някакво семпло калъфче без да е много трудоемко, а тя много много старателно и изпипано ми направи това:

Изображение
vankovarnata - специалист
Ползвам електрожен/аргон/плазма с пулс и съм много доволен. Разбира се не е от гаражното им производство.
profesionalist_wood - майстор
В същото време точа лиги към инверторите Фрониус 1500 и ГИЗМИ 204 FV :lol: Предполагам че и те са правени в Китай :?
petkov_75 - специалист
Дърворезачка HusPvarna на 6 години и към 220 кубика бук и дъб (аз на година по 10-15 куб. и вуйчо ми по 20 куб.)и няколко кубика греди и дъски от стари покриви (едната верига там отиде!),също и някои кубик чам,ама него не го броя! :-D Междувременно,сменени 2 вериги и сега е за трета + шина! :-D Друго китайско нямам,но и не мисля да взимам!
Айдеее,след тоя пост,ако не отида в "Бисери от форума",ще е добре! :-D
fox_vt - майстор
Gnus тая отвертка е страшна за 2 лева я взех на майтап от левчето само заради еврейските звезди и аз и колко чудесии съм развивал не е истина.Е не са закалени битовете но те така или иначе са за малки детайли.Иначе по темата къртач райдър RD-07 засега се държи като ми направи впечатление колко добре са направени и закалени съпътстващите го свредла шилото и секача нямат никакви следи от износване.За съжаление не мога да кажа същото за винтоверта на райдър със една камара свредла към него :lol:
jekasus - майстор
Да влезем в групата, като почнем от най-старото-
Ъглошлайфче Спарки - мислех го за БГ, а било вече техен продукт, имаше някакъв дребен проблем преди, ама не помня вече какъв. Сега е с диамантина кълца плочки като луд.
Ъглошлайфче DWT - най-доброто копче за включване, макити, бошове и другата скъпа техника тук губят позиции.Ползвам го за прецизно шлайфане на плочки, Спаркито е по-грубо.
Прикачен файл:
Photo-0174.jpg
Photo-0174.jpg (12.09 KиБ) Видяна 4128 пъти
няколко лагера, четки(все дребни пари), един ротор(36 лв. с работа)
Пендула Райдер - като смених диска с 80 зъба, олекна ми - ал.лайсни за плочки режа само с нея.
Къртач Райдер - Дзвер от две години, вече слезе на два лева-обект цена(ако не по-малко).
Един кабел за смяна и имаше един лек проблем с къртене, оправих го за десетина минути и имах оригинална грес на Хилти :-D
Машина за водно рязане Бъджет - колко прах ми спестява за вдишване.
Основна резачка за плочки ,като и смених ролката с по-добра е чудна
Прикачен файл:
Photo-0052.jpg
Photo-0052.jpg (15.79 KиБ) Видяна 4119 пъти
Зелен лазер Бош PCL1, голяма радост.
лек перфоратор Бош PBH 2000 - ситен удар, прекрасен за по-твърди плочки.
Имам и други по-дребни инструменти оттам.
И леко патриотично - дрелка за бъркане е стара българска и ще изкара повече от мен.
И не важно с какви инструменти се работи, важното кой е "задкормилното устройство".
kvd74 - специалист
Хора да споделя и аз,бюджетната марка ,която има и качество ,е BUDGET.Имам малък флекс тази марка,на 7-8 год.и след толкова работа се прекоси единствено кабела ,където влиза в него,зарази навиването му след работа около флекса.Беше елементарно за поправки и продължи.Топ цена-24 лв.От 3 год.ползвам и голям флекс 2000 W,същата марка,с плавен пуск,пак топ цена-50 лв.Пак от толкова време имам и верижен трион 1600 W -90 лв. и перфоратор 750 W -80 лв.,триона няма умора,със съединител,веригата кове на мига.Перфоратора кърти здраво,няма шега.Накрая и един поялник за 8 лв.,него съм го ползвал пет пъти.Живея на село и си ползвам доста инструментите.Имам и акум.борм. Блек енд Декър - 82 лв.,от 6 год.,него го ползвам най- често ,просто тогава не намерих Бъджет.Най-отдавна имам бормашина Елтос на 16 год.,и на нея се прекоси кабела от навиването + едни сменени четки за толко време. В заключение Бъджет е марката съчетаваща най-добре " цена-качество".Съвет от мен как да познаете най-лесно скапаните марки - просто погледнете дължината на захранващия кабел,ако е много къс значи е спестено от всичко и не очаквайте да работи много.Поне 2 м.трябва да е,с изкл.на верижните триони.
idunno - специалист
За домашна употреба , китайското е идеално-като се счупи може да се напие човек по този повод не, че няма други поводи.За професионална работа- елате да работите с китайски инструменти на обекта и ще ви се плати китайска надница :-D .
Чаро - Акълия
jekasus написа:

Основна резачка за плочки ,като и смених ролката с по-добра е чудна
Абсолютно!
Малко разглобяване, лек 'тунинг', пренастройка, нова ролка, даже махане на лепенката Райдер :-D и е повече от чудесна за парите си!
jekasus - майстор
Тази е купена преди да и сложат лепенка на райдер :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: