kmk написа:Gear case - това се отнася за смазване на ъгловата трансмисия: На всеки 25 часа /предполагам имат предвид мото-часа/ смазвайте с мултифункционална грес. /Вмятам - трябва да се смазва с грес за високи обороти/. Отстранете държача на ножа, за да може старата грес да излезе.Ами благодаря за превода. Ясно е в общи линии - вече на нивата ходя с хронометър в джоба. Майтап, разбира се, за мен горе-долу се падат около 25 часа в годината. Значи, дошло е време да мажа.
Какво са прави на 100 часа:1. Махаш заглушителя и почистваш от нагара /ауспуха също/.
2. Проверяваш/стягаш всички болтчета.
3. Проверяваш за масла/греси попаднали в барабана на центробежния съединител. Забърсваш с обезмаслител. /Това за да не приплъзва съединителя/.
4. Почистваш карбуратора /махаш поплавъка и почистваш вътре/.
Горе-долу това пише.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината

stefanbg 

- специалист			

3568 мнения в "Моторна коса тример каква ?"

stefanbg 

- специалист			

Вчера разглобих редуктора, за двата сезона беше работил може би около 50-60 часа. Вътре беше съвсем сух, не зная колко и каква грес са слагали китайците, но нямаше и следа от грес. Само дъното на кутията беше малко мазно. Забелязал съм, че от известно време като изгася двигателя, диска продължава да се върти дълго по инерция и се чува звънтящ метален звук. Явно това е сигурен признак, че иска спешно гресиране. Също така редуктора се загрява повече - дори пари като се пипне след спиране на двигателя.

stefanbg 

- специалист			

Абе май хич не слагат, мамка им китайска. Сега се сетих, че преди около 20 години, когато за сефте се напълниха сергиите с китайски стоки на смешно ниски цени, си купих една малка шлифовалка Ф125 диск. Беше много евтина, направо помислих, че морето се е подквасило и само трябва да си гребеш с лъжицата. Мой колега също си беше купил и започнахме да споделяме смехуриите, които констатирахме. 
1. контакта на четкодържачите със статорния проводник беше на честна дума - жицата усукана на ръка един оборот около четкодържача и са и казали там да седи.
2. по капака на редуктора - нито една зегер шайба.
3. затова пък на единия винт резбата беше превъртяла и нищо не държеше.
4. ей-това трябваше сега да си спомня - в редуктора - нито грам грес. Абсолютно сух, изобщо не е имало грес.
5. е, грес нямаше в редуктора, ама затова пък стружки - дал Господ.
Въпросната машинка изкара няколко месеца, през които е работила няколко часа, но едва ли повече от 10 и изгоря. Това беше първия ми урок за китайските евтинии. И сега трябваше да се сетя и да разглобя поне редуктора, ама не се сетих. Все па, няма още видими щети, износвания и хлабини, което ми подсказва, че поне стоманата може да е добра. Но иначе косачката продължава да си бачка без грешка и бих казал, че вече си изплати парите. От тук нататък колкото изкара за мен си е чиста далавера!

1. контакта на четкодържачите със статорния проводник беше на честна дума - жицата усукана на ръка един оборот около четкодържача и са и казали там да седи.
2. по капака на редуктора - нито една зегер шайба.
3. затова пък на единия винт резбата беше превъртяла и нищо не държеше.
4. ей-това трябваше сега да си спомня - в редуктора - нито грам грес. Абсолютно сух, изобщо не е имало грес.
5. е, грес нямаше в редуктора, ама затова пък стружки - дал Господ.
Въпросната машинка изкара няколко месеца, през които е работила няколко часа, но едва ли повече от 10 и изгоря. Това беше първия ми урок за китайските евтинии. И сега трябваше да се сетя и да разглобя поне редуктора, ама не се сетих. Все па, няма още видими щети, износвания и хлабини, което ми подсказва, че поне стоманата може да е добра. Но иначе косачката продължава да си бачка без грешка и бих казал, че вече си изплати парите. От тук нататък колкото изкара за мен си е чиста далавера!

Mega 

- специалист			

... Ами за да вземеш нещо толква евтино трябва да имаш и съответните очаквания. При мен след 850 лв. за резачка на Stihl не ми се даваха още толкова и за моторна коса и прецених рисковете от покупката на евтината такава. Да не е Щил, но работи и за сега изора три декара двор и едно шосе 600 метра като слънце. Ако работи още две лета се е изплатила. Проблема настава ако си взел китайче, но очакваш да е Stihl или Husqvarna.

stefanbg 

- специалист			

Бих казал, че тези два инструмента надминаха очакванията ми. Е, китайски, ама се продават под други марки и в Метро, а и в други търговски вериги, че на доста по-висока цена. Трябваше доста да се взирам и да направя някои снимки в Метро, за да се уверя, че е същата машинка, но кръстена Ферос тулс. Но все пак трябва да се има предвид, че това са битови инструменти, т.нар. серия Хоби, а не професионални, макар че често ги рекламират за такива. Професионалните косачки са между 10 и 20 пъти по-скъпи. А аз дори и от скъпите машини вече не очаквам кой-знае какво. Акум отверка Блек енд Декер се разпадна след няколко месечно ползване. Кафеавтомат АЕГ няколко пъти се чупи и сега седи в къщи като паметник. Конкуренцията на китайците принуди и големите компании да правят компромиси, за да падне цената. И като не мога да си позволя професионален инструмент, поне гледам да е някакъв компромис между цена и качество, че да не ме е много жал за парите, като го изхвърля. Ама българина си е механик по природа - наследство от москвичите, трабантите и др. Така че, ако се полагат грижи и не се иска повече от това, за което е направен, предполагам, че инструмента ще се представя добре.

kossis 

- специалист			

Значи и аз се бях увлякал по китайският Райдер. Но за други техники. След като видях как ми загрява водна помпа на Райдер и отива на изгаряне, си промених мнението !!!
Специално за моторна техника, от този вид, Никога не бих купил !!!!
Първо- конструкцията е отврат, второ- резервоара на фалшетата е 2 пъти по голям, защото и цилиндрите са им 2 пъти по голями, а са по лабави в пъти !!!!
Също като знам как хвърчат разни работи при косене с в пъти по оригинален Партнер - Колибри- Живота и частите на Тялото са ми по важни от спестяването на някой лев от хубава машина !!! 

В момента бачкам с тоя Партнер-влачи корда само и е лабав, но без него нямаше да оправя буренака в 1 декар двор за 2 дена- останаха само по дебелите и жилави издънки и бурени да стърчат на места по на 20 сантиметра от земята.
Значи Партнера е сглобка на Американците- за 250 суха пара е много добър- последно му взех силата и издържа- капвам по една капка масло в лагера на главата и го ръчкам по 1 час и почива само 10 минути.
Моя майстор ме предупреди да не го товаря повече от половин час.
Обаче като работи повече и се олабват всички връзки и съединения- даже смених една рапидка на скобата на пръта с болт и гайка.
Абе лабава машинка , но малка и удобна за транспорт, за тия пари е направо супер и дава даже повече от очакваното.
Е заради тези факти и ситуации реших да се оборудвам с Хускварна от 700 кинта правена в Швеция - Много важно условие за да е надеждна машината е - въртящият вал да е стоманен прът, а не жило както при Партнера и по евтините Хускварни !
Това ми каза Майсторчето и ме насочи към точно такъв модел, ще го разбера кой е като го взема тези дни.
Жилото може да се разсука и тнт.
А относно Китайските моторни машинки-с компресия която може да ти счупи ръцете докато я палиш и сегменти на буталата дето се чудиш от къде да ги поръчаш за да уплатнят- не мерси. То Партнера е 25 куба и като го паля и понякога ме удря жилото, та мога да си представя една 50 куба Китайка как рита.
Оня ден посетих магазина и Майсторчето си блъскаше главата с един негов колега дето прави само фалшиви машинки- от къде да поръчат сегмент за някакъв моторен трион купуван от Практис или Метро с "Хубава марка", защото Сегмента на Хускварна не ставаше и търсеха поръчков.
Опита ми с моят 36 куба Хускварна моторен трион от тия старите е че дори и той е много капризен !
От базикня и некачествено масло- все базикахме свеща и в резултат сменихме цилиндъра заради прецакана резба на свеща.
Майстора, като му я дадох тези дни да я сервизира и да и смени водещото колело, каза че това е железна машина и сегашните резачки Хускварна от този клас са евтини и скапани. След като я регулира сега е уса. Нарязах една стара ябълка с нея- шината влизаше на половина в ствола.
И на мене майстора ми каза за предавката на косата на 4 часа работа да съм я пълнел с грес.

Специално за моторна техника, от този вид, Никога не бих купил !!!!
Първо- конструкцията е отврат, второ- резервоара на фалшетата е 2 пъти по голям, защото и цилиндрите са им 2 пъти по голями, а са по лабави в пъти !!!!
Също като знам как хвърчат разни работи при косене с в пъти по оригинален Партнер - Колибри- Живота и частите на Тялото са ми по важни от спестяването на някой лев от хубава машина !!!

В момента бачкам с тоя Партнер-влачи корда само и е лабав, но без него нямаше да оправя буренака в 1 декар двор за 2 дена- останаха само по дебелите и жилави издънки и бурени да стърчат на места по на 20 сантиметра от земята.
Значи Партнера е сглобка на Американците- за 250 суха пара е много добър- последно му взех силата и издържа- капвам по една капка масло в лагера на главата и го ръчкам по 1 час и почива само 10 минути.
Моя майстор ме предупреди да не го товаря повече от половин час.
Обаче като работи повече и се олабват всички връзки и съединения- даже смених една рапидка на скобата на пръта с болт и гайка.
Абе лабава машинка , но малка и удобна за транспорт, за тия пари е направо супер и дава даже повече от очакваното.
Е заради тези факти и ситуации реших да се оборудвам с Хускварна от 700 кинта правена в Швеция - Много важно условие за да е надеждна машината е - въртящият вал да е стоманен прът, а не жило както при Партнера и по евтините Хускварни !
Това ми каза Майсторчето и ме насочи към точно такъв модел, ще го разбера кой е като го взема тези дни.
Жилото може да се разсука и тнт.
А относно Китайските моторни машинки-с компресия която може да ти счупи ръцете докато я палиш и сегменти на буталата дето се чудиш от къде да ги поръчаш за да уплатнят- не мерси. То Партнера е 25 куба и като го паля и понякога ме удря жилото, та мога да си представя една 50 куба Китайка как рита.
Оня ден посетих магазина и Майсторчето си блъскаше главата с един негов колега дето прави само фалшиви машинки- от къде да поръчат сегмент за някакъв моторен трион купуван от Практис или Метро с "Хубава марка", защото Сегмента на Хускварна не ставаше и търсеха поръчков.
Опита ми с моят 36 куба Хускварна моторен трион от тия старите е че дори и той е много капризен !
От базикня и некачествено масло- все базикахме свеща и в резултат сменихме цилиндъра заради прецакана резба на свеща.
Майстора, като му я дадох тези дни да я сервизира и да и смени водещото колело, каза че това е железна машина и сегашните резачки Хускварна от този клас са евтини и скапани. След като я регулира сега е уса. Нарязах една стара ябълка с нея- шината влизаше на половина в ствола.
И на мене майстора ми каза за предавката на косата на 4 часа работа да съм я пълнел с грес.

iivanov написа:Такава ли?Щото аз и други работи правя с нея

atanasov2004 

- специалист			

Привет ! Колега разгледай моделите на MTD, приятно съм изненадан от качеството на тази марка  Може пак да са "китайски", от китайско до китайско голяма разлика....
 Може пак да са "китайски", от китайско до китайско голяма разлика....

Може пак да са "китайски", от китайско до китайско голяма разлика....
 Може пак да са "китайски", от китайско до китайско голяма разлика....Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература