Не е работа да караш вода до терасата. Не случайно всичко в малкия диапазон до около 15 kW е с вътрешен хидромодул. На фреона не му се чудиш къде и колко обезвъздушителя да туриш ;).

N_Marinov написа:...Както споменах преди помпата на бойлера е вързана на 1-ва скорост на вентилатора на вътрешното тъяло и респективно бачка много готино НО във времето на почивка на компресора тя работи и сваля Т на водата с около 6 градуса, тея дни като беше топло машината почиваше по 1-1,30 часа преди включванията и водата нпралктика истива а при -5 иам много топла вода поради честите включвания, затова сега един диф термоста на захранването и ще пазя топлината вътре и при достигане на Т бойлер минимун направо сменя въздушния датчик с такъв на 10 КОм-а (25 градуса) и машината тръгва принудително...само че, за да тръгне отново вътрешният вентилатор т.е. помпата на бойлера, управлението трябва да отчете температура на тръбния датчик, по висока от тези 25С задавани от 10кОм-а. Така нареченият топъл старт. Това имаш ли го предвид?
Ahmakov написа:Да това е точно така, първо тръгва компресора и след 10-20 секунди тръгва и вентилатора, също така и при дефрост вентилатора неработи. Аз целя точно този ефект да взема от топлообменика само най-високата температура.N_Marinov написа:...Както споменах преди помпата на бойлера е вързана на 1-ва скорост на вентилатора на вътрешното тъяло и респективно бачка много готино НО във времето на почивка на компресора тя работи и сваля Т на водата с около 6 градуса, тея дни като беше топло машината почиваше по 1-1,30 часа преди включванията и водата нпралктика истива а при -5 иам много топла вода поради честите включвания, затова сега един диф термоста на захранването и ще пазя топлината вътре и при достигане на Т бойлер минимун направо сменя въздушния датчик с такъв на 10 КОм-а (25 градуса) и машината тръгва принудително...само че, за да тръгне отново вътрешният вентилатор т.е. помпата на бойлера, управлението трябва да отчете температура на тръбния датчик, по висока от тези 25С задавани от 10кОм-а. Така нареченият топъл старт. Това имаш ли го предвид?
Един съвет, изкарай по един сезон зима и лято, така както ти е системата, прецени плюсовете и минусите и тогава прави корекции и разните му управления.
filmatoplo написа:Някой знае ли една оригинална машина колко струва -външно тяло с вграден пластинчат топлообменник -готова за свръзка към вътрешната тръбна отоплителна инсталацияЕто тука има каквото търсиш http://stores.ebay.de/gondzikde/Warmepu ... 34.c0.m322примерно с отоплителна мощност 10-12 киловата
(консумирана ел мощност сигурно 3 клв) .
Veanves написа:Благодаря denuchi!Писал съм го по другите теми или тук, че бойлера се топли през междинен кръг вода и циркулационна помпа. Като стигне задание спираш помпата. Директно вода в бойлера е лоша идея.
Връзката към бойлера ми беше проблемна и не знам защо това решение не ми дойде на ума. Опита си е опит!
Но тука възниква въпроса:
Когато се достигне макс. температура на загряване на водата в бойлера, трябва ли притока на фреон към него да се преустанови? Например да се направи байпас с ел. магн. вентил между входа и изхода на серпентината на бойлера.
За сега няма да я нанеса тази корекция на чертежа, но в следващия пост ще я има. Ако има смисъл разбира се.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: