Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Subsa - специалист
Знам, че е късно но за други които не знаят обобщавам с картинки горе-написаното.
За да не сваляш смесителя, измери разстоянието между центровете на връзките.
Прекарваш мислена линия по средата на топлата и студената вода и мериш между мислените линии.
Прикачен файл:
IMG_20120817.jpg
За да развиеш гайките вземи такъв ключ, ако нямаш си купи, ще ти трябва и в други проекти.
Прикачен файл:
047 ZBR 931.JPG
047 ZBR 931.JPG (11.82 KиБ) Видяна 1400 пъти
и както каза владо - оборот по оборот, за да не спукаш тръбите

Относно моя проблем с капенето, ами всички ми чешми се изредиха за периода от както писах до сега.
4,5лв средна цена на елемента за смесване на водата по железариите, става бързо - спестяват се пари
Като махна сутринта елемента, пълня дупката с оцет, за да премахне варовиковите наслоявания и вечерта изчетквам с четката за зъби на жената, преди да монтирам новия елемент за смесв.
Така повърхността е равна и чиста.
jekasus - майстор
Subsa написа:
и вечерта изчетквам с четката за зъби на жената
Тя знае ли за това? :-D
VLADO66 - майстор
И после се чуди че ходи кисела насам натам :lol:
nakatasan - специалист
Имам купен смесител за баня от Алати. Да ама още като го монтирах, нещо не си помни настройката на водата. Всеки път като го настроя на подходящата топла вода, след като го спра и отново пусна, тече или гореща вода или студена, при едно и също положение на ръкохватката. Отделно също се случва да си сменя настройката като увеличавам или намалям дебита на водата през смесителя. Поне като е спрян не тече или капе. Душ батерията е още в гаранция. Чудя се дали да ходя до магазина и да се унижавам да правя рекламация или направо да отида и да си купя нов смесител. Интересното е, че този модел е български, а се оказа калпав. Преди време от Практикър бях купил някакъв китаец, който е железен, повече от 4-5 г. без забележки, а и беше на смешна цена.
Евентуално отново от този китаец ще взема, само да намеря точния модел, че не ми се експериментира.
nakatasan - специалист
Смесителя го разглобих, видимо нищо му няма. Сега трябва да го смажа с вазелин, че докато го разучавах се изтри смазката. Днес си купих друг, който за сега си върши работата добре
Направи ми впечатление, че в самата батерия има само 3 уплътнителя.
lov - майстор
PCL82 написа:
.......
Минал си евтино, но го приеми като временно решение. Секундните лепила съдържат бензол, който е канцерогенен. Може да е малко, но е всеки ден. ......
Пък аз се чудех от къде ме тровят а то било от каноколита дето ме залепиха в место да ме зашият. :lol:

Тема "смесител за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: