Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Слагаш вентилатора между двата прозореца. Захранване, ако няма възможност на отделна линия, към осветление.
И декор. решетка на долния край на вратата на банята.
tishotch - специалист
jekasus написа:
Слагаш вентилатора между двата прозореца.
Не става, ще слагам стъклопакет 24мм - двоен.
tishotch - специалист
...би било хубаво, но не искам да къртя.
chapara - майстор
tishotch написа:

Трябва да си призная че не са отваряни за проветряване, дограмата е много калпава вкл. механизмите за отваряне които заяждат. След 20-ина дни ще съм с хубава пвц дограма и няма да има проблем. През лятото ще се отварят но през зимата си мисля че вентилатор ще е по ефикасен.....или греша ?!?
Грешиш, не се занимавай с вентилатори, няма нито влага да върне към жилището, нито нищо. По скоро решетка на вратата или леко открехната. Живея в такова жилище с такава баня. И зиме и лете се изсушава за 15-20 минути.Прозореца се затваря само по време на къпане зимата. Дори проветрявам цялото жилище 320 куб/м. през прозореца на банята, защото е северна и лятото не я огрява слънце. Просто до сега си държал банята херметизирана без проветрение. Моя съвет е монтирай дограмата без вентилатор, а впоследствие ако искаш го монтирай. И напиши как е с влагата, заради постулата, който наистина е за бисери, на Тани :lol:

П.П. Живея в това жилище от както съм се родил(над 50 години) и до сега влага и мухъл не е имало :wink:
Тани - модератор
А имаш ли душкабина и силикон в нея?
stiv1961 - майстор
Ето ти едно решение, когато правят пакета стъкларите режат отвор по размера на вентилатора, който си купил предварително/ колега е дал линк за такъв/. А другия прозорец може да е с цяло крило.
chapara - майстор
Тани написа:
А имаш ли душкабина и силикон в нея?
Душкабина Изображение , но силикон Изображение

И каква е уловката :?
Тани - модератор
Уловката е, че това е най-уязвимото място и ако няма добра вентилация на помещението там със сигурност мухлясва , ако няма вентилатор отгоре. Това го казвам от опит! А съм виждал доста СТАРИ бани. С монтирането на вентилатор , който тръгва с лампата и изключва 20 минути след като се изключи лампата , в повечето случаи мухъла , от който не са могли да се отърват с години изведнъж започва да пропуска този адрес! А иначе всички ме убеждават как преди това "проветрявали" .Ако вентилатора не е свързан по този начин и няма датчик за влага , то пак опираме до преценката на потребителите - "няма да го пусна докато се къпя да не ми духа";" е то не е нужно в момента да го пускам хвърлих си само едно душче набързо"... Почти същото се случва и с отварянето на прозореца! Ако не ми вярваш, следващия път при някоя "проблемна" баня монтирай един вентилатор , и кажи как е минала борбата с мухъла!

От друга страна в апартамента на родителите ми въпреки , че има прозорец , рядко е отварян за проветрение , а няма и вентилатор. Там НИКОГА не е имало мухъл! Явно няма условия за конденз, а и като няма душкабина, зялата баня изсъхва доста по-бързо!

Тема "Прозоречен вентилатор - какъв ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: