Ел. инструментите. Консумативи.
juvigy - специалист
Ми то затова се тества преди да купиш. Аз лично точно тази макита я тествах като пробих 2 дупки въш винкел с дебелина 1 см.
Ротора и на новите машини толкова струва ако не и повече. Проблема на новите машини е ниското качество в сравнение със по-старите им еквиваленти.Така като я гледам тая машина е вечна. Оня ден видях едно подобно спарки от новите разглобено - е нема такъв китайски боклук.Ако ще ми подаряват машина - предпочитам да е стара макита/хилти/син бош отколкото чисто ново спарки/скил/зелен бош/рейдър/акита и тн. ако ще и с 20 години гаранция да ги дават.
tishotch - специалист
За перфоратор вече реших: ще поръчам един дзвер SPARKY BPR 241E за 160лв нов, но без гаранция...разликата от около 70лв за гаранцията смятам ще ми позволи да го обслужвам сервизно за 2 години(ако се наложи) особенно като се има впредвид че няма да си вадя хляба с него...а и Ловеч ми е наблизо :wink:

...може ли съвет относно необходимоста от закупуването допълнително на някаква по яка непретенциозна дрелка която да ползвам за БЪРКАЛКА ??
Мотивите ми са, че майстори ми казаха че лесно се съсипвали лагерите на перфоратора от бъркането поради специфичното му устройство (бутало и т.н)

:?:
Kumay - майстор
tishotch написа:
...може ли съвет относно необходимоста от закупуването допълнително на някаква по яка непретенциозна дрелка която да ползвам за БЪРКАЛКА ??
Тази, ако е здрава е твоята машина Цената е много добра, но първо я пробвай как работи!
Перфоратора за бъркане САМО в краен случай!!!
juvigy написа:
Ми то затова се тества преди да купиш. Аз лично точно тази макита я тествах като пробих 2 дупки въш винкел с дебелина 1 см.
А защо тогава я продаваш? :lol:
juvigy написа:
...Ротора и на новите машини толкова струва ако не и повече...
Аз пуснах снимка с цените, твоите от къде ги цитираш? :-D
juvigy написа:
Оня ден видях едно подобно спарки от новите разглобено - е нема такъв китайски боклук...
Подобно Спарки се произвежда в Ловеч, не в Китай и масово се ползва за миксер! От него е разработен миксера, който се произвежда и за Flex
Продава се с успех и в Англия.
mitko64 - майстор
С две ръце гласувам за горната BZ 16. Имам БУР 350 Е, но антиката е класа отгоре при бъркане. Дадох отзив за нея в темата за бъркалките. Само не разбирам защо е 650W( така поне е описана). Този модел не е ли 1050W?
Kumay - майстор
mitko64 написа:
С две ръце гласувам за горната BZ 16. Имам БУР 350 Е, но антиката е класа отгоре при бъркане. Дадох отзив за нея в темата за бъркалките. Само не разбирам защо е 650W( така поне е описана). Този модел не е ли 1050W?
BZ16A е по-нискооборотна, затова е по-добра за бъркане!
BZ-ката е 650W, а БУ2 350 - 1 010W.
Ватовете показват консумацията, не мощноста. :wink:
mitko64 - майстор
Kumay написа:
mitko64 написа:
BZ16A е по-нискооборотна, затова е по-добра за бъркане!
BZ-ката е 650W, а БУ2 350 - 1 010W.
Ватовете показват консумацията, не мощноста. :wink:
Машината е на тъста ми(купена 80-те) , специално оглеждах етикета и съм почти сигурен, че беше над 1000W. Писах, че няма съединител но преди седмица завивах едни големи винтове с нея и при среща на чворове почваше да щрака, така че оттеглям това си твърдение. шийката на лагера е 57мм(?) и позволява монтаж и демонтаж на колонна стойка без снемане на патронника.
juvigy - специалист
А защо тогава я продаваш?
Вкарвам машини от Англия(по поръчка) и ги продавам. Винкела наистина е 1см дебелина и 10см ширина на рамото.
Ако не верваш да снимам?
Kumay - майстор
juvigy написа:
Ако не верваш да снимам?
А, вервам! Просто да уточним подробностите... Да няма празнословие! :wink:
tishotch - специалист
Относно машините на спарки: какво означава знака под спусъка наподобяващ заоблена звезда ?
Има машини със и без такава звезда и затова ме интересува :?

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (21.89 KиБ) Видяна 3095 пъти
velsi - Почетен майстор
"Електроника за предварителен избор на оборотите", демек кръглото копче в спусъка. Ако има модел без това копче би трябвало да няма и символа, за който питаш.

Тема "Съвет при купуване на ударна бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: