Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
torbalan - Дървен философ
хихи
след малко ще мина през еконт да взема едни електроди за неръждавейка и ще се пробвам да заваря един нож...

това значи ли, че нуждите ми не са домашни ;)
angelfilev - специалист
torbalan написа:
хихи
след малко ще мина през еконт да взема едни електроди за неръждавейка и ще се пробвам да заваря един нож...

това значи ли, че нуждите ми не са домашни ;)
Няма как да знаем дали ножа е за домашни нужди. Ако беше писал мотика щеше да е по-ясно. :)

Ножа от дамаска стомана ли е? Хихихи!
agj - майстор
basko3 написа:
И това е решение.. Не знам или ще купя въпросния електрожен, или ще събера за по-скъп инвертор. dragozow ми предложи 1 който ми харесва ...
Щом колегата sian казва че доволен от Райдър- а може да си купиш и такъв ,той напълно ти влиза в изискванията за цена от 400лв. И е 200Ам. http://www.onlinemashini.bg/invertoren- ... aider/3679 .Ако имаш наблизо пък и магазин в който го продават това ще още по добре-за да ти подържат и гаранцията там! При Драгозов можеш да си купиш Argo ARC 140 също за около 400лв. но пък той е малко по слабичък!
Но определено инвертор е по добре от трансформатор ! Трансформатора работи добре с рутилови електроди но работата с други е мъка!Инвертора работи с почти всички видове електроди.
sian - специалист
agj написа:
basko3 написа:
И това е решение.. Не знам или ще купя въпросния електрожен, или ще събера за по-скъп инвертор. dragozow ми предложи 1 който ми харесва ...
Щом колегата sian казва че доволен от Райдър- а може да си купиш и такъв ,той напълно ти влиза в изискванията за цена от 400лв. И е 200Ам. http://www.onlinemashini.bg/invertoren- ... aider/3679 .Ако имаш наблизо пък и магазин в който го продават това ще още по добре-за да ти подържат и гаранцията там! При Драгозов можеш да си купиш Argo ARC 140 също за около 400лв. но пък той е малко по слабичък!
Но определено инвертор е по добре от трансформатор ! Трансформатора работи добре с рутилови електроди но работата с други е мъка!Инвертора работи с почти всички видове електроди.
Не зная от къде е колегата но във фирмения им магазин е все още на промоция 300 и малко.
agj написа:
basko3 написа:
Не не съм казвал, че имам 400 лева. Просто попитах има ли инвертор за тия пари, а Драгозов ми предложи Argo ARC 140 и Argo ARC 200. Честно казано, ако имах парите щях да взема един от тези 2-та. Имам около 200 лв. сега може би ще се пробвам да събера 400 и ще си взема ARC-a а може и въпросния telwin в случай, че не ги събера... Не искам електрожен без гаранция особено ако е от по нисък клас...
dragozow - майстор
Има и нещо друго, този Raider не отговаря на параметрите си. Не може на 200А да гориш 3.25 мм, който е пипал електрожен знае че 3.25 мм гори в диапазона 115-130А. И не е ясно колко електрода 3.25 мм ще изгори, защото повечето такива машини се предават на втория електрод. Айде друго да направим, аз твърдя че ARC 140 е по-издръжлив от Raider 200. Донесете един при мен, до него слагаме едно ARC 140 и ще горим 3.25 рутилови докато едното се предаде. Може даже да направим запис и да го постнем. Ако ARC-то се предаде първо имам дилърски цени на Raider от Евромастер, ще взема едно и ще го продам на доставната цена. Тя е 332,50 лв, този който казвате че струва 299 лв е 140А и е с код 077201, неговата доставна е 250 лв. В замяна не искам нищо, осигурявам за теста ръкавици, маска и електроди.
agj - майстор
basko3 написа:
agj написа:
basko3 написа:
Не не съм казвал, че имам 400 лева. Просто попитах има ли инвертор за тия пари, а Драгозов ми предложи Argo ARC 140 и Argo ARC 200. Честно казано, ако имах парите щях да взема един от тези 2-та. Имам около 200 лв. сега може би ще се пробвам да събера 400 и ще си взема ARC-a а може и въпросния telwin в случай, че не ги събера... Не искам електрожен без гаранция особено ако е от по нисък клас...
А защо telwin след като отзивите за него на са добри !?
Последна промяна от agj на чет окт 18, 2012 9:11 pm, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
За 200 лв хубав инвертор няма, няма и електрожен, поне не нов. Ако ще даваш 200 лв потърси някоя Кракра, Елжен и т.н. Техниката е железна, гарантирано няма да се счупи и тежи поне 22 кг.
Стефко - специалист
Аз имам Кракра от поне 30 г., в пластмасовите кутии. Тогава беше скъп, купих го за 249 лв. Повече от месечната ми заплата. Не знам колко тежи, но до момента върши добра работа. Много електроди са минали през електрожена, но не съм го товарил повече от Ф2,5 мм. Към него съм направил и изправител, схема Грец, със стабилни диоди, и още нещо...... Ползвам и базични електроди, но рядко.
Защото за 200 лева няма друг нов електрожен, който да ми хареса. Втора ръка не искам то не съм аз човека, който ще даде парите а родителите ми, но те не искат втора ръка.И аз мисля,че ARC ще издържи повече.Ще е добре, ако навия нашите да вземат ARC-a , а дали ще е 140 или 200 няма голямо значение за мен.

Тема "Мнение за електрожен Telwin Pratica 152 turbo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: