Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
hidrazin
Уважавайки твоята любознателност ти предлагам един линк по темата.
http://drl.viewbg.net/cardrl.htm
hidrazin написа:
Тук за фабричното димиране си прав. Тъй като не съм фен на темите димиране на автомобилни фарове, дневни светлини
и други такива от сорта, взех че поразгледах малко. Да, на някои коли се монтират фабрично устройства за димиране на
основните фарове. По-умните производители монтират допълнителни дневни светлини. Пък има и нещо друго. Прословутите
дневни светлини са измислени уж с цел безопасност. Та когато става дума за безопасност никой не ти мисли за живота на
ламбите - все пак те са консуматив.
:partyman:
Те не се монтират допълнителни устройства, а има един централен LCM, т.е. light мodule. Той управлява всички светлини. Това за БМВ, АУДИ.. А другите по-умни производители кои са и какво монтират допълнително, не зная :) Не съм забелязал да им се съкращава живота на крушките. Като се замисля, дълги светлини не съм сменял досега.
Мисля по-рано в темата ставаше дума и за димиране на халогенни 'лунички'. То димирането за тях е измислено, както се казва :) Определено , емпирично доказано, димираните издържат много повече от свързаните директно на 12в. Та къде и уловката не знам! Може би някъде по средата :)
hidrazin - майстор
Определено , емпирично доказано, димираните издържат много повече от свързаните директно на 12в.
Дрън, дрън че пляс. :-D Издържат повече заради плавния пуск, а не защото са димирани. И никой не е казал, че ще ти
заминат ламбите за две седмици като са димирани. Пък и това, че не си сменял още ламба нищо не означава. Поне по
50 хиляди километра правиш ли на година?
Това за БМВ, АУДИ.. все кочини. :cool: Пък и не ми дреме за никакви модули независимо дали са LCM, DRL или други някакви
глупости. Не ми е проблем да си спретна какъвто си искам и да прави каквото си искам и това доста хора във форума го
знаят. За мен си е излишно напрягане. Пък и едни ламби не са някакви сериозни пари, че да ги мисля. Не че не съм с
ксенон де.
Относно любознателните - ето малко за четене. И като знам, че днешните младежи не си падат по четенето ще уточня -
четете от 12-та страница нататък, кой до където му се чете. :-D Мисля, че това ще сложи нещо като край на спора
за ресурса на халогенните лампи с или без димиране.
http://lightlab.tu-sofia.bg/Knigi_Uch_P ... AP_sec.pdf
Приятно четене.
Последна промяна от hidrazin на вт ное 06, 2012 9:14 pm, променено общо 1 път.
stoy@n - специалист
hidrazin написа:
Относно любознателните - ето малко за четене. И като знам, че днешните младежи не си падат по четенето ще уточня -
четете от 12-та страница нататък, кой до където му се чете. :-D Мисля, че това ще сложи нещо като край на спора
за ресурса на халогенните лампи с или без димиране.
Приятно четене.
Ииии понеже аз съм от любознателните днешни младежи, нещо не виждам нито 1-ва нито 12-та страница та да прочета.... :?
hidrazin - майстор
Нямаше и как да видиш, защото бях забравил линка. :lol: Пропуска е мой, за което се извинявам.
Оправено!

Тема "Електропроводимост и стареене на проводника" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: