• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
galin56, не карай човека да свързва 12 волтови крушки на 18,5V захранване. Цяло чудо е, че не са изгорели веднага (вероятно защитата е спасила и тях, и захранването)!

Нормално е да примигва, защото на захранването му се включва защитата от претоварване.
А защо се включва защитата - нека galin56 да изчисли колко ток ще консумират (преди да изгорят) при 18.5V 6 крушки, които при 12 волта консумират 2,5А. Без да броим че когато жичките са студени консумацията е няколко пъти повече.

Затова не трябва сляпо да се вярва на всичко, което се пише по форумите...
hidrazin - майстор
galin56 написа:
Сега пък аз да питам нещо. .... Дали ще работи и така или просто не си догледал?
Трансформатора, които му предлагам е за тези крушки които има.
А това с LED ламбите е допълнителна идея. За тях никъде не съм предлагал захранване.
Пък ако питаш мен твърде вероятно и да светят на променливо. Сети се защо. Лично аз не съм пробвал.
Просто не се е налагало.
:partyman:
galin56 - специалист
sstefanov написа:
galin56, не карай човека да свързва 12 волтови крушки на 18,5V захранване. Цяло чудо е, че не са изгорели веднага (вероятно защитата е спасила и тях, и захранването)!

Нормално е да примигва, защото на захранването му се включва защитата от претоварване.
А защо се включва защитата - нека galin56 да изчисли колко ток ще консумират (преди да изгорят) при 18.5V 6 крушки, които при 12 волта консумират 2,5А. Без да броим че когато жичките са студени консумацията е няколко пъти повече.

Затова не трябва сляпо да се вярва на всичко, което се пише по форумите...
А сега де, явно някой не е чел темата от самото начало. Първо не съм го карал аз да си пробва крушките с това захранване, а така му бил предложил - незнам кой си, в магазина май. После аз пръв му казах че лаптопските захранвания варират от 18 до 20 волта и не са препоръчителни за пробата на 12 волтови крушки и накрая след като се убеди че работят му казах да спре с пробите докато не е изгорил крушките и да си търси трансформаторче което ще отговаря на нуждите му. Ама както имаше един лаф - чукча не читател, чукча писател.
galin56 - специалист
hidrazin написа:
galin56 написа:
Сега пък аз да питам нещо. .... Дали ще работи и така или просто не си догледал?
Трансформатора, които му предлагам е за тези крушки които има.
А това с LED ламбите е допълнителна идея. За тях никъде не съм предлагал захранване.
Пък ако питаш мен твърде вероятно и да светят на променливо. Сети се защо. Лично аз не съм пробвал.
Просто не се е налагало.
:partyman:
Е то питам защото и аз не съм пробвал. Може да стане, може пък и да не стане. За това питах, защото можеше да си пробвал. Явно и ти не си. Както и да е. Хайде със здраве.
sstefanov - майстор
galin56 написа:
...
А сега де, явно някой не е чел темата от самото начало...
Четох я и видях, че препоръчваш обръщане на поляритета, проверка за AC/DC и други.
Ако не съм разбрал правилно, моля да бъда извинен!

При всички положения това захранване за лаптоп няма да свърши работа.
galin56 - специалист
sstefanov написа:
galin56 написа:
...
Четох я и видях, че препоръчваш обръщане на поляритета, проверка за AC/DC и други.

Защото в магазина му били казали да пробва с лаптопско захранване, щяло да стане. Обаче той пробвал и не станало. И пита защо не е станало. И от там се тръгна. После се сетих че лаптопите са с захранвания от 18 до 20 волта и му казах да си провери етикета и да си търси друго захранване, но той продължи да си пробва и така до края на темата(който иска да я препрочете).
Junak - майстор
galin56 написа:
sstefanov написа:
galin56 написа:
...

Защото в магазина му били казали да пробва с лаптопско захранване, щяло да стане. Обаче той пробвал и не станало. И пита защо не е станало. И от там се тръгна. После се сетих че лаптопите са с захранвания от 18 до 20 волта и му казах да си провери етикета и да си търси друго захранване, но той продължи да си пробва и така до края на темата(който иска да я препрочете).
Мисля, че много отдавна написах, че зарядното има ЗАЩИТА ПО ТОК. Ако знаеш какво значи това.
Това прочете ли го?
И за какво са тез тъпи съвети "Ами човек тогава незнам защо не става с него. Пробва ли да обърнеш поляритета на кабелите тогава"
Писах ти, че като не ти е ясно какво е зарядно за лаптоп, не се мъчи да помагаш. То не беше прав ток, то не беше променлив.
Аман от"специалисти"
nv952 - майстор
В крaйнa cмeткa кaкъв трaнcформaтор дa cи взeмa
Junak - майстор
Всеки трансформатор 230V/12V с ток на вторичната намотка поне 3А, или с мощност по голяма от 40W. Може и траф за лунички.
galin56 - специалист
Junak написа:
Мисля, че много отдавна написах, че зарядното има ЗАЩИТА ПО ТОК. Ако знаеш какво значи това.
Това прочете ли го?
И за какво са тез тъпи съвети "Ами човек тогава незнам защо не става с него. Пробва ли да обърнеш поляритета на кабелите тогава"
Писах ти, че като не ти е ясно какво е зарядно за лаптоп, не се мъчи да помагаш. То не беше прав ток, то не беше променлив.
Аман от"специалисти"
Разбрахме, че има защита по ток, всички зарядни за компютри имат, още щом каза, че ще го пробва с лаптопно зарядно му казах, че то не е за тая работа защото е на около 20 волта и му казах да си купи захранване на 12 волта 3А. Човека въпреки това искаше да си го пробва с това захранване и се чудехме защо не става, тъй като лампите не бяха чак толкова мощни. Както и да е всичко се изясни, човека разбра какво трябва да направи и да си купи, помогнах му. Стефанов като прочете всичко отначало се извини човека, но това почва да ми идва в повече и се нервирам. Още малко и за тоя специалист в кавички щеше да си изкараш едно "пожелание". Но в крайна сметка не сме тука да се обиждаме един друг(поне така аз го мисля де, явно има и с други мнения).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "градинско осветление на 12 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: